Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Interview met Gert Jan Stevens

Voor veel hoveniers en leveranciers van Inkoopgilde is hij inmiddels een vertrouwd gezicht -of in ieder geval een vertrouwde stem-, maar voor de meeste behoeft Gert Jan Stevens (25) nog een nadere introductie. De redactie van de Hovenierskrant vroeg Gert Jan daarom iets meer over zichzelf te vertellen en wat zijn ambities zijn met Inkoopgilde.

Sinds wanneer ben jij het gezicht en de  stem van Inkoopgilde?

“Officieel ben ik per 1 september 2015 aangesteld als commercieel medewerker voor Inkoopgilde.”

Hoe kwam je daar zo terecht?

“Er was een vacature voor die baan. Daar heb ik op gereageerd. Zo eenvoudig was het.”

Je hebt een groene achtergrond?

“Nee, helemaal niet. Ik heb een opleiding voor de horeca en de detailhandel gedaan. Daar ben ik zo’n zes jaar in werkzaam
geweest, maar zag er geen toekomst voor mezelf in. Elke ochtend om half tien de luiken van de zaak open doen en dan maar wachten tot er
klanten komen... Alsjeblieft niet. Ik wilde een baan waarin ik mijn eigen gekte kon bepalen.”

Daar komen we zo op terug. Geen groene achtergrond, maar toch die baan bij Inkoopgilde. Een groenere baan kan haast niet. Waarom hebben ze voor jou gekozen?

“Dat weet je natuurlijk nooit precies. Toen ik de vacature las dacht ik: “Ik kan wel iets op papier zetten, maar ik kan natuurlijk ook gewoon naar de mensen van Inkoopgilde toe gaan om mijzelf te presenteren. Blijkbaar beviel die doortastendheid ze wel. Het zijn zelf ook ondernemers die zich op hún beurt weer inspannen voor andere ondernemers. Dat eigen initiatief om direct op de mensen af te stappen, hebben ze denk ik zwaarder laten wegen".

Een gemis dat je snel inloopt?

“Heel snel. Ik ben er alle dagen mee bezig, zit al maanden midden in de wereld van het groen en dan leer je snel bij. Ik begrijp de taal van de hovenier en -nog veel belangrijker- ik spreek het ook al heel aardig. Wat vooral telt is dat je begrijpt wat werken is. Ik ben weliswaar nog maar 24, maar ik werk al fulltime vanaf mijn achttiende. Iets wat voor veel hoveniers ook geldt.”

En wat bedoel je nu met ‘eigen gekte bepalen’?

“Dat ik mijn baan zo boeiend en druk kan maken als ik zelf wil. Dat ik er zelf invulling aan kan geven. Geen 9 tot 5 mentaliteit, maar er op een gezonde manier altijd mee bezig zijn. Een werkhouding die ook weer goed aansluit op de wereld van de hoveniers. De meeste zijn zelfstandig en laten het werk ook niet achter zich als ze het tuingereedschap ‘s avonds opbergen.” Een werkhouding waarin wij een sterke ambitie bespeuren. “Maar die heb ik ook! Mijn ambitie is dat de hovenier op termijn niet meer om Inkoopgilde heen wil. Waarom niet? Omdat het lidmaatschap hem op tal van terreinen alleen maar voordeel kan opleveren. Lage inkoopprijzen bij leveranciers, altijd een hoge kwaliteit, tijdbesparing en het hele jaar door leuke acties waar ook weer voordelen mee zijn te scoren!”

Contact met Inkoopgilde