Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Ed Bijker tuinen hovenier uit Vinkenbuurt (Overijssel)

Z'n hart en ziel liggen in het werken in de buitenlucht. "Als ik maar buiten kan zijn, ben ik tevreden", lacht Ed Bijker, van het gelijknamige hoveniersbedrijf in het Overijsselse Vinkenbuurt.

'Laat de klant niet met jouw winst gaan lopen'

Wie het bedrijfsterrein achter de woning van Ed Bijker komt oprijden, wordt verrast door de zeer verzorgde aanleg van het geheel. Alles heeft een logische plek gekregen, van de bedrijfsgebouwen tot de scheidingsborders met beplanting. Hier is over nagedacht, denk je direct.

"Daar is zeker over nagedacht", vertelt Ed. "Toen ik in 1998 op deze plek voor mezelf begon, zag het er bepaald anders uit. Ik woonde er al, maar het stond hier toen vol met oude schuurtjes en hokjes. In de afgelopen jaren heb ik het stukje bij beetje verbouwd tot wat het nu is geworden. Je bedrijf is je visitekaartje en je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk bij de potentiële klant."

Dat Ed, na elf jaar in loondienst te hebben gewerkt, voor zichzelf begon zat er al vroeg in. "Het ondernemersbloed, hè? Toen ik tien was handelde ik al in bloemen. Die kocht ik op de veiling in Dalfsen, waarna ik de bejaardentehuizen langs ging om ze te verkopen. In 1998 ben ik met een eenmanszaak begonnen, dat is uitgegroeid tot een hoveniersbedrijf met acht ft'ers en vier tot vijf flexibele krachten."

Ed Bijker Hoveniers is een allround hoveniersbedrijf, dat vrijwel alles in eigen beheer uitvoert. Ed: "In principe besteden we niets uit. Of het moeten al weinig voorkomende specialismen zijn als bronbemaling of stukadoren. We werken met heel korte lijntjes, waarbij ik zelf het aanspreekpunt ben. Iedereen kan mij altijd en overal bereiken, wat de klant wel zo plezierig vindt. Er is niets zo frustrerend als die van het kastje naar de muur wordt gestuurd en weer terug. Op termijn kost je dat je goodwill. En dus klanten."

ed bijker tuinen

Uurtarief: vraag fatsoenlijk geld voor wat je doet.

Heeft Ed nog een tip voor zijn collega's? "Vraag fatsoenlijk geld voor wat je doet", antwoordt hij direct. "Ik weet dat veel collega's daar schroom voor hebben. Laat de klant niet met jouw winst gaan lopen. Een vakman mag een prijs vragen die hoort bij zijn kennis en kunnen. Je komt een stuk geloofwaardiger over als het prijskaartje klopt bij wat je uitstraalt. Je zult in onze advertenties dan ook nooit begrippen tegenkomen als 'goedkoop' of 'gratis'. Het punt is dat je geen verkeerde verwachtingen moet wekken. Wees trots op wat je doet en je zult merken dat de klant dan best bereid is dat te honoreren."

Meer over uurtarief

Meer over Ed Bijker tuinen uit Vinkenbuurt

  • Adres: De Stouwe 20, 7739 PH Vinkenbuurt
  • Telefoon: 0529 482 900 

Website Ed Bijker tuinen

Verwante informatie