Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Groencentrum, hoveniersbedrijf en modeltuinen Harrie Boerhof

Het groen zit hem al sinds jongs af aan in het bloed. Evenals het ondernemen. Die eigenschappen hebben Harrie Boerhof geen windeieren gelegd. Met een hoveniersbedrijf en een groencentrum waar mensen graag een eindje voor omrijden, is hij tevreden met wat hij tot zover heeft bereikt.

De plannen werden serieuzer en de ideeën professioneler

"Toen ik kind was, was ik al bezig met bloemen en planten,", vertelt Harrie. "Zakgeld kreeg ik niet, dus verdiende ik een centje door zelf gekweekte bloemen te verkopen en met tuinonderhoud voor mensen in de buurt. Toen ik moest kiezen voor een opleiding, was de tuinbouwschool een logische keuze, ook al had ik als advies van school 'etaleur' meegekregen... Na het afronden van de opleiding ben ik bescheiden voor mijzelf begonnen."

De plannen werden serieuzer, de ideeën professioneler, wat resulteerde in een volwaardig hoveniersbedrijf, later aangevuld met een groencentrum. "Het groeide maar door en op een gegeven moment had ik meer dan zestig mensen in dienst en deed ik niet veel anders dan directeur zijn. Maar dat wilde ik helemaal niet. Het persoonlijk contact met de medewerkers en de klanten raakte in de drukte zoek en ik had geen tijd meer om dat te doen wat ik altijd leuk heb gevonden: creatief bezig zijn."

"Het personeelsbestand is inmiddels terug gebracht naar twintig mensen. Er zit twee-en-een-half FTE op het groencentrum, de rest doet het hovenierswerk hier in Dwingeloo en in een dependance in Drachten. Voor die laatste locatie hebben we gekozen omdat het goed is ook dicht bij onze klanten in het 'hoge noorden' te zitten. Minder reistijd is prettig voor de werknemers, op tijd arriveren is fijn voor de klanten. Ik heb nu weer tijd voor het persoonlijk contact met de werknemers en de klanten. En ik ben zelf weer creatief bezig, maak graag tuinontwerpen en denk mee met de klant. Werkzaamheden die je, ook als je baas van het bedrijf bent, eigenlijk nooit moet prijsgeven."

harrie boerhof groencentrum

Plantenkennis is ongelooflijk belangrijk!

"Ik heb nog steeds veel profijt van de rugzak met plantenkennis die ik heb meegekregen tijdens mijn opleiding. Tegenwoordig zie ik steeds meer hoveniers die 'groen' geleerd hebben, maar als halve bouwvakkers de school verlaten. Daarom bieden wij mensen die hier komen werken een cursus plantenkennis aan. Elke week een uurtje, om de kennis bij de spijkeren en ze tot echte plantenliefhebbers te kweken. Want dat is de kern van onze zaak: we hebben alleen mensen aan het werk die wérkelijk kennis van groenzaken hebben. In combinatie met een breed en rijk assortiment groen en serieuze aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, maakt dit dat mensen van heinde en verre naar ons groencentrum of voor het hovenierswerk komen."

Lees meer: beperkte plantenkennis bij hoveniers?

"De symbiose tussen het groencentrum en de hovenierstak is ideaal en ons zeer dierbaar. We telen zeventig procent van het assortiment zelf. Dat heeft als voordeel dat je precies weet wat je in huis hebt. We leveren ook veel aan andere hoveniers, en in de loop van de jaren is er een uitstekende samenwerking gegroeid. Dat geldt ook voor het lidmaatschap bij Inkoopgilde. We houden elkaar scherp, we kunnen van elkaar leren en profiteren."

Groencentrum, hoveniersbedrijf en modeltuinen Harrie Boerhof

  • Adres: Honingvlaken 10 in Dwingeloo
  • Telefoon: 0521-598370

Website groencentrum Harrie Boerhof

Verwante informatie