Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Hoveniersbedrijf Berentschot uit Hellendoorn

Hoe haal je meer rendement uit bestaande klanten? In tijden waarin de aanleg van nieuwe tuinen vanwege de stagnatie in de nieuwbouw achter blijft bij de verwachtingen, een actuele vraag. René Berentschot van het gelijknamige hoveniersbedrijf zet al jaren –naast aanleg- nadrukkelijk in op het onderhoud van tuin en ziet elk boompje als een ‘geldboompje’.

Hovenier Berentschot: 'elke tuinaanleg is eenmalig'

“Laten we wel zijn: elke aanleg is eenmalig”, vertelt René. “Misschien dat er na een x-aantal jaren een complete renovatie aan de orde is, maar in die tussentijd valt er alleen aan het onderhoud wat te verdienen aan een tuin. Ons hoveniersbedrijf kent al vanaf het begin van haar oprichting twee in principe gescheiden disciplines: Aanleg & Onderhoud. Ook in de jaren dat grint en grote tegels in de mode waren, hebben we ons in eerste instantie gepresenteerd als hoveniers. Wat de trend ook was: wij waren en zijn hoveniers. Aan een ‘grafzerkentuin’ –zoals ik ze noem- valt aan onderhoud niets te verdienen. En de praktijk laat zien dat we voor vrijwel elke tuin die we hebben aangelegd en aanleggen, ook het onderhoud mogen doen. Dat levert ons het hele jaar door werk op. Vandaar de uitdrukking ‘geldboompje’: eenmaal gepland blijft het groeien en vraagt het verzorging. Een verzorging die wij graag op ons nemen.”

Tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie

Tuinonderhoud belangrijk voor hoveniersbedrijven

René heeft voor het onderhoud van elke klant een ‘Klantenmap’ samengesteld, waarin onder andere precies is opgenomen welk onderhoud wanneer gepleegd dient te worden. “Vooraf hebben we de klant via sms, e-mail of gewoon per post bericht dat het tijd is voor verzorging. Je moet de klant dus vóór zijn en niet verstaan wij onder ontzorgen: je als ondernemer pro-actief opstellen en de klant door een professionele werkwijze in alle aspecten –en dus niet alleen in het eigenlijke groenwerk- aan je binden.” Probleem voor veel hoveniers zijn de stille maanden van januari en februari. De werkzaamheden liggen gedwongen stil, zo niet echter voor Hoveniersbedrijf Berentschot. “Ook hier komt het aan op een actieve benadering van de bestaande klant en samen een planning maken. Er is altijd wel wat te doen in die zogenaamde ‘stille maanden’. Er kan gesnoeid worden, die boom kan eindelijk eens worden omgezaagd en geruimd en het is een mooi moment voor het plaatsen van een terrasoverkapping of een schutting. Werk genoeg, als je het maar wilt zien. En als je er de juiste mensen op zet. Wij hebben voor Aanleg en Onderhoud apart personeel in dienst. Bij aanleg komt het vaak op technisch inzicht aan, terwijl onderhoud vooral om echte groene vingers vraagt. Natuurlijk vullen beide disciplines elkaar bij gelegenheid perfect aan, maar uitgangspunt is dat we door de specialisatie van de disciplines de kwaliteit ervan op een hoog peil houden.”

Meer weten over Hoveniersbedrijf Berentschot?

Hoveniersbedrijf  Berentschot Hellendoorn

Hoveniersbedrijf Berentschot is gevestigd te Hellendoorn.

Bekijk de website van hoveniersbedrijf Berentschot

Verwante informatie