Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Lammert Kroesen Tuindesign

Hij houdt van mooie dingen. En van strakke, functionele lijnen en vormen. Dat zie je terug in de tuinontwerpen van Lammert Kroesen, in zijn eigen tuin, in zijn kantoor en in de computers waar hij mee werkt. Twee stijlvolle Apples, maar die de aloude tekentafel niet hebben verdrongen.

Lammert Kroesen: 'tuinontwerpen ontstaan op de tekentafel'

“En dat gaat niet gebeuren ook”, lacht Lammert. “Elke ontwerp ontstaat en groeit nog altijd op de tekentafel. Dat is een kwestie van gevoel. Er zijn prachtige computer ontwerpprogramma’s op de markt, maar daar kan ik niets mee. En ik wil er ook niets mee kunnen. Uit het eerste contact met de opdrachtgever komen er allerlei ideeën in mij op, die ik voor mijzelf het best kan visualiseren met potlood en stiften. Dat heb ik altijd zo gedaan en de ervaring heeft geleerd dat daar de mooiste resultaten van komen. Het is mijn echtgenote Yvonne - we runnen de zaak in de 23 jaar dat ze nu bestaat echt samen - die mijn schetsen vervolgens uitwerkt. Omdat dat in de vervolgtrajecten en in een tijd waarin alles steeds meer wordt gedigitaliseerd gewoon het meest praktisch en efficiënt werkt.”

De computer is in de bedrijfsvoering van Lammert Kroesen Tuindesign inmiddels niet meer weg te denken en honderd procent geïntegreerd. “Alles staat er in: de uren, de materialen, offertes, de planning, de inkoop en voorraad van onze showroom, de boekhouding; noem maar op. Een paar muisklikken en we hebben de actuele gegevens tot in het kleinste detail tot onze beschikking. Efficiënt, geen gezoek, geen gestress.

'Hovenierswerk is letten op details'

Dat betekent natuurlijk wel dat die datagegevens eerst allemaal ingevoerd moeten worden, een taak die grotendeels de verantwoordelijkheid is van Yvonne. Mijn taak is het aansturen van het bedrijf, zoals klanten bezoeken, bij de jongens op de werkplekken langs gaan, ontwerpen en offertes maken. En op drukke momenten – en die zijn er gelukkig altijd- zit ik zelf ook nog met mijn vingers in de grond of de voet op de spade. Uiteindelijk ben ik zelf ook ooit bij een baas begonnen en ik heb de stiel nooit verleerd.” Die baas was de dierentuin in Emmen, werkzame jaren waar Lammert nog altijd met voldoening op terug kijkt. ”Daar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te letten op details. Niet alleen in het eigenlijke hovenierswerk, maar in alles wat daarmee te maken heeft. Het contact met mensen, de kommaatjes in de cijfers, de presentatie van jezelf en de materialen of het onderhouden van je vakkennis.

Het zijn namelijk de details die het verschil maken en die een klantrelatie eenmalig of duurzaam kunnen laten zijn. Tachtig procent van onze klanten zijn vaste
klanten. En dan bedoel ik niet alleen mensen die een onderhoudscontract bij ons hebben maar klanten die bijvoorbeeld achttien jaar geleden door ons een tuin hebben laten aanleggen en die nu weer bij ons komen om ook de nieuwe tuin voor ze te ontwerpen en aan te leggen.”

Meer informatie over Lammert Kroesen tuindesign?

Lammert Kroesen Tuindesign Hollandscheveld

Lammert Kroesen tuindesign is gevestigd te Hollandscheveld. 

  • Adres: Zuideropgaande 41, Hollandscheveld
  • Telefoon: (0528) 343 427
Bezoek de website van Lammert Kroesen Tuindesign

Verwante informatie