Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Tim de Vries en Jarno Mussche uit Staphorst

Richting geven aan een carrière is niet altijd eenvoudig. Ook niet als je hovenier bent. De keuzes die je maakt vormen de basis voor de weg die je gaat bewandelen. Soms is het wijsheid die weg samen in te slaan. Want met zijn tweeën ben je altijd sterker.

Twee weten altijd meer dan één

Dat geldt zeker voor Tim de Vries en Jarno Mussche uit Staphorst. Ze kennen elkaar al van de basisschool, hebben dezelfde opleiding gevolgd en zijn nu beide hovenier. Eerst als ZZP’er, later in het samenwerkingsverband SteengoedID. 

"We houden beide wel van een uitdaging", begint Tim. "Vanaf onze carrière als hovenier hebben we elk jaar een nieuwe stap genomen, met SteengoedID als voorlopig tussenstation. Daar zijn we best tevreden mee en we maken nu even een pas op de plaats."

tim de vries en jarno mussche

Alles voor uw tuin bij één leverancier

SteengoedID levert alles op het gebied van tuinmaterialen. "Dat kan bestrating zijn, tuinverlichting of dealer voor houthandel Jan Sok, maar ook planten, kunstgras of speeltoestellen. We leveren aan particulieren en aan hoveniers. Inkopen bij ons geeft het voordeel dat je werkelijk alles van één leveranciers kunt betrekken. En dus niet bij de ene leverancier dit halen, bij de andere dat en van de derde weer iets anders. Zodat je eigenlijk de hele dag aan het plannen en bestellen bent om alles bij elkaar te krijgen. Wij leveren al het benodigde in één keer, voor een prijs die gunstiger ligt dan wanneer je het bij verschillende partijen moet kopen."

Het hoveniers vak is erg gevarieerd

Er zitten veel mooie kanten aan het vak van hovenier. Jarno: "De ene dag zit je ‘s avonds na een klus gezellig met chips aan een keukentafel bij de klant, de volgende dag mag je, na het goed vegen van je voeten en met een krant onder je zitvlak, nét de keuken in. Zoveel opdrachtgevers, zoveel mensen. Ik vind de mensenkennis die je opbouwt in dit vak heel waardevol."

Tim: "Elk mens is anders, elke tuin is anders. Je wordt gevraagd voor een klus en het eerste wat je ziet is een rommeltje van een tuin. Dan ga je met de opdrachtgever om tafel en samen zet je op papier wat de klant wil, en wat wij denken dat mogelijk is. Samen kom je tot een plan dat we gaan uitvoeren. En aan het einde van de rit kijk je samen naar een prachtig resultaat. In dit werk creëer je iets. Van een goede band met een opdrachtgever tot een prachtige tuin."

steengoed ID

Deze samenwerking levert ons veel op 

Het samenwerkingsverband heeft beide hoveniers al veel opgeleverd. "We krijgen meer klussen en we hebben de planning flexibeler kunnen maken. Daarnaast kun je scherper inkopen omdat je meer afneemt."

"En twee weten altijd meer dan één", vult Jarno aan. "Je wisselt kennis en ervaring uit en je vult elkaars ideeën aan. Je vindt altijd een klankbord in de ander en we zijn niet bang om eerlijk tegen elkaar te zijn. Als de een het niets vindt mag de ander dat ook weten. En als het dan toch een geweldig idee blijkt te zijn, vieren we het samen."

Meer over SteengoedID

SteengoedID is gevestigd te Staphorst.

  • Adres: Rijksweg 2, 7951 DH in Staphorst
  • Telefoon: (0522) 247125

Meer over SteengoedID

Verwante informatie