Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Duurzaam onkruidbeheer

Duurzaam onkruidbeheer: wat is dat? Wat is het doel? En waar heb je mee te maken? 

Duurzaam onkruidbeheer

DOB staat voor Duurzaam Onkruidbeheer en is ontwikkeld om op een effectieve manier en tegen lage kosten onkruid op verhardingen te bestrijden. Het doel? Het realiseren en behouden van een goede waterkwaliteit. Binnen DOB zijn er verschillende bestrijdingsmethoden zoals mechanisch, thermisch of chemisch. Valt de keuze op chemische onkruidbestrijding dan gelden een aantal regels die de afspoeling van herbiciden naar het oppervlaktewater moeten tegengaan.

Iedereen die aan professionele onkruidbestrijding doet, moet werken volgens de DOB-Methode . Groenbeheerders moeten zich houden aan strenge richtlijnen voor het bestrijden van onkruid en om onkruidbestrijdingsmiddelen te mogen spuiten zijn zij verplicht zich te certificeren. Het is voor onkruidbestrijders niet te doen om continu van de geschikte omstandigheden op de hoogte te zijn.

duurzaam ondernemen

Invloed van het weer en onkruidbestrijding

Het weer heeft invloed op onkruid. Als het warm en zonnig is voorafgegaan door een natte periode bevat de bodem zoveel vocht dat het onkruid welig kan tieren. Soms waait het te hard op droge dagen om onkruid te kunnen spuiten. Voor onkruidbestrijding moet het zonnig en droog zijn in combinatie met weinig wind. Ook nazomerweer is ideaal voor onkruidbestrijding. Als in deze periode bestreden wordt, is de kans groot dat er het volgend voorjaar minder kruiden de kop op steken.

Verwante informatie

Duurzaam onkruidbeheer

Lees meer: duurzaam onkruidbeheer

Onkruidbeheer: 3 methodes

Lees meer: onkruid beheer: 3 methodes

inkoopgilde

Meer over onkruidbestrijding

Als collectief voor hoveniersbedrijven schrijven wij, in samenwerking met onze leveranciers artikelen over zaken waar u als hovenier dagelijks mee te maken heeft. Er zijn meer dan 250 hoveniersbedrijven bij Inkoopgilde aangesloten, deze hoveniers profiteren van aantrekkelijke inkoopprijzen bij 30 geselecteerde leveranciers. Naast dat hebben zij toegang tot het servicedesk, waar zij met al hun vraagstukken terecht kunnen. 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!