Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Duurzame afvalverwerking

Werken maakt afval. Dat geldt net zo goed voor een hovenier als voor ieder ander. En dat afval moet ergens heen. Juist in de hoveniersbranche is het scheiden, afvoeren en verwerken van afval van essentieel belang. Met de huidige wet- en regelgeving en de steeds wijzigende milieunormen is het goed dat er een afvaldienstverlener is die de hovenier zekerheid en kwaliteit biedt: Renewi.

Duurzame afvalverwerking: van afval tot grondstof

Op het gebied van afvalverwerking is Renewi marktleider in de Benelux. "En met méér dan 120.000 klanten hebben we van onze slogan een filosofie gemaakt: afval bestaat niet", begint Barry Robben, account manager bij Renewi. "Wij denken namelijk niet in het verwijderen van afval, wij zien het als het verwerven van grondstoffen. Afval dus niet als belasting voor het milieu, maar als grondstof voor morgen."

Bijdragen aan een duurzame afvalverwerking

Concreet voor de hovenier betekent dit dat hij met alle afval –groen, hout, vervuilde grond– bij Renewi verzekerd is van een duurzame verwerking. "Voor een hovenier is afval vaak maar bijzaak, dat begrijpen wij heel goed. Hij wil het zo snel mogelijk kwijt, om de volgende dag weer met een schone lei te beginnen. Hoveniers werken vaak tot een uur of vijf. Wij zijn met onze diverse stortplaatsen geopend tot 18.00 uur, zodat de aanhanger met (groen)afval direct bij ons geleegd kan worden. En er eventueel in dezelfde moeite van ons vandaan weer iets meegenomen kan worden. Zoals zand of schone grond. Zodat de hovenier niet daarna ook nog eens naar bijvoorbeeld een bouwmarkt hoeft, maar alles in één rit kan regelen."

duurzame afvalverwerking

Gratis afvalscan 

Aanhangers voor het 'kleine' afval, containers voor het grotere werk. "Die brengen en halen we door heel Nederland, dagelijks, tegen een betaalbaar tarief. We kijken voor al onze klanten –groot en klein– altijd naar de beste oplossing en een passende prijs. De gratis afvalscan geeft de hovenier een goed inzicht in de waarde van het afval. En jaarlijks kunnen onze klanten een rapportage krijgen van het gebruik van onze diensten. Met een dergelijke rapportage zijn wij koploper in Nederland. Hiermee kan de klant precies zien hoeveel en wat ze hebben binnengebracht en in hoeveel ritten. Een dergelijk rapport is van grote waarde in het kader van duurzaamheid. Voor een aanbestedingsplan is dit bijvoorbeeld zelfs verplicht."

Werken volgens 3 W's: wereld, waarde en wet

"Alles gaat hier volgens de drie w's: wereld, waarde en wet. Voor de hovenier een fijn idee dat alles wat hij inbrengt gebruikt kan worden voor de dag van morgen. B-hout wordt bijvoorbeeld omgezet in 8 procent nieuwe grondstof en 92 procent groene energie. Groenafval wordt verwerkt tot 90 procent grondstof, 5 procent groene energie en 5 procent grijze energie. Ook voor klanten van de hovenier een prettig idee dat zij ook een steentje bijdragen aan de toekomst."

Wie lid is van Inkoopgilde, kan rekenen op een interessante korting bij Renewi. Bijvoorbeeld voor het huren van een afzet-, ondergrondse- of rolcontainer. Elke werkdag gebracht of gehaald door heel Nederland, in diverse maten leverbaar - 3, 6, 9, 12, 20, 30 en 40 kubieke meter. 

Artikelen die u misschien leuk vindt... 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Compost

compost

Lees meer: zomerbollen en knollen

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u besparen op uw afvalkosten. Wilt u graag profiteren van aantrekkelijke prijzen? Word lid. 

Afval storten als hovenier in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op afvalverwerking

De jaarlijkse besparing van leden op afvalverwerking is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!