Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Tuinontwerp maken met 3D software

Onderzoek toont aan dat een goede presentatie van een tuinontwerp de verkoopkansen met maar liefst 50% verhoogt. In een tijd waarin digitale technieken ongekende mogelijkheden bieden voor de meest fantastische presentaties in 3D, lijkt het haast onwaarschijnlijk dat er nog altijd hoveniers zijn die een ontwerp op de achterkant van een bierviltje schetsen.

Professionele tuinontwerpen

“Dat komt gelukkig steeds minder voor, maar inderdaad bestaan ze nog”, aldus Robert Homsma, salesmanager van TSD. “Voor ons als ontwikkelaar van 3D programma’s voor tuinontwerpen valt er wat dat betreft nog een wereld te winnen. Maar eerst en vooral valt er voor de hovenier zélf een wereld te winnen. Snel veranderende tijden vereisen dat je als hovenier niet kunt achterblijven. Stilstand is dan echt achteruitgang. De consument wordt in het digitale tijdperk waarin wij leven in toenemende mate verleid met de meest gelikte presentaties van producten. Van een wasmachine tot een auto en van een parfum tot de aanschaf van een potje marmelade: de beelden die je worden voorgeschoteld zijn super professioneel en helemaal gericht op beleving. De potentiële opdrachtgever is meegegroeid in die wereld van websites, app’s en social media, het maakt een vanzelfsprekend onderdeel uit van zijn dagelijkse leven en hij verwacht van een hovenier dat die feilloos inspeelt op dat levenspatroon.

tuinontwerp software

Met alleen een tekening in 2D kom je er als hovenier vandaag de dag -of in ieder geval op termijn- echt niet meer.” Maar waarom gaan hoveniers dan
niet massaal om voor die prachtige tuinontwerpen in 3D? “Er leven onder hoveniers een paar hardnekkige vooroordelen, waarvan twee de voornaamste zijn: de programma’s zijn duur en je moet op hbo-niveau denken om ermee te kunnen werken. Het eerste vooroordeel is eenvoudig te pareren met het argument dat de kosten voor de baat uitgaan. Zoals gezegd nemen de kansen om een opdracht binnen te halen met een 3D tuinontwerp met de helft toe. Doordat aan het programma ook een gedetailleerde voorbereiding voor een calculatie is verbonden in de vorm van een hoeveelheden-overzicht, valt daar het volgende voordeel te halen. Hoveniers laten vaak veel geld liggen de voorbereiding.

Onvolkomenheden in die voorbereiding kosten tijd, en tijd is nu eenmaal geld. Door alle factoren te overzien en door te berekenen, voorkom je de door de opdrachtgever verafschuwde kosten voor meerwerk en eventuele geschillen die daaruit ontstaan.” 

Is een 3D tuin ontwerpen moeilijk?

En dan het vooroordeel dat je een whizzkid moet zijn om met de 3D-programma’s te kunnen werken. “Er zijn inderdaad ingewikkelde programma’s op de markt die de hoveniers afschrikken. Begrijpelijk en terecht. TSD maakt die fout niet. Wij kennen de wereld van de hoveniers als onze broekzak en spelen daar naadloos op in. Dus geen ingewikkeld CAD-programma, maar een programma dat werkt als een game. Een game vergelijkbaar met Sims. Snel en eenvoudig te leren, letterlijk spelenderwijs. Binnen drie uur heb je al een leuk ontwerp, zonder dat je je eerst door zware studiekost hebt moeten worstelen. Het programma bevat een groeiend assortiment van échte leveranciers en met toevoeging van artikelprijzen kunnen de kosten automatisch in het ontwerp worden doorberekend. Alles ziet er fotorealistisch uit en is het ontwerp eenmaal klaar, dan kun je er een filmpje van maken of live samen met de klant door het tuinontwerp wandelen.”

“Het ontwerpfilmpje of een link naar je eigen Youtube-kanaal kan naar je klant worden gestuurd, die het vervolgens onder collega’s, familie, vrienden en bekenden rondstuurt waarbij dan ook telkens je bedrijfsnaam weer circuleert Dat lukt je dus nooit met een schets op een bierviltje... En sluit je als hovenier een abonnement af bij TSD, dan ben je verzekerd van updates -met onder andere nieuwe catalogi van leveranciers- en de service van onze helpdesk!”


Voorbeeld ontwerpfilmpje van TSD it Solutions

Meer omzet door 3D tuinontwerpen

3D design tuinontwerp zorgt voor meer omzet voor hoveniersbedrijven. Consumenten worden via internet en de “oude” media continu verwend met grafisch aantrekkelijke verleidingen om toch vooral dit of dat product te kopen.  De ene animatie is nog mooier dan de ander en het lijkt wel of kosten noch moeite gespaard worden bij het visueel verwennen van de potentiële klant. Voor hoveniers ligt de lat dus hoog wanneer, na het inventarisatiegesprek, het tuinontwerp aan de klant gepresenteerd moet worden. De klant verwacht er veel van en is inmiddels gewend dat in de showroom van bijvoorbeeld de keukenspecialist, het de gewoonste zaak van de wereld is geworden dat de verkoper onder het genot van een kopje koffie een prachtige 3D visualisatie maakt. De klant kan de beoogde keuken van alle kanten op het scherm beoordelen precies zoals hij er thuis uit komt te zien. Een nieuw frontje of toch een ander aanrechtblad proberen? Geen probleem, uit de digitale catalogus wordt het verschil in een handomdraai tevoorschijn getoverd.

Software: 3D ontwerpen van TSD

Met dit uitgangspunt is door TSD het revolutionaire tuinontwerpprogramma “3DTUIN Designer” op de markt gezet. Vanuit het idee dat binnen een zo kort mogelijke leertijd (meestal één dag) het mogelijk moet zijn om zeer snel en efficiënt een 3D tuinontwerp te maken en te presenteren aan de klant. Als plaatje, maar ook als animatie film of zelfs als een live rondwandeling door het ontwerp. Deze unieke software geeft de hovenier eindelijk de mogelijkheid tegen beperkte kosten een zeer hoogwaardige ontwerp presentatie te maken.

Doordat de producten van diverse fabrikanten foto realistisch in het 2D en 3D ontwerp geplaatst kunnen worden, ontstaat de beste informatieoverdracht naar de klant. De snelgroeiende groep gebruikers geeft aan dat de verkoopkansen met minimaal 50% gestegen zijn en de gemiddelde opdrachtwaarde hoger is geworden door het enthousiasme van de klanten. 

Vrijblijvend software testen voor hoveniers

Wilt u deze software vrijblijvend testen? Vraag dan een demo aan op www.3dtuindesigner.nl.

Verwante informatie 

Besparingskansen

Lees meer: besparingskansen voor hoveniers

Miscalculatie

Lees meer: hoe voorkom ik miscalculatie?

inkoopgilde

Waar kan ik software (automatisering) inkopen als hovenier?


Er zijn diverse leveranciers bij Inkoopgilde aangesloten die u van praktische software kunnen voorzien.

Software kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op software

Bij Inkoopgilde ontvangen leden een korting van 10% op alle automatisering diensten van TSD IT Solutions. Bij aanschaf van een 3D tuindesign pakket zou dat een besparing van € 250,- euro kunnen opleveren! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van automatisering?

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!