Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Waarvoor gebruik ik trottoirbanden?

Bij de aanleg van een trottoir komt veel kijken. In de eerste plaats natuurlijk de bestrating zelf, maar daarnaast zijn er ook veel opties te bedenken. Denk aan de afscheiding van de bestrating, maar ook voor de installatie van eventuele decoratie kunnen bepaalde banden goed van pas komen. Zoals bij het installeren van een plantenbak of de inrichting van parkeergelegenheid.

Welke soorten trottoirbanden zijn er?

De soorten trottoirbanden zijn te onderscheiden door te kijken wat het doel ervan is. Grofweg zijn er eigenlijk drie soorten te onderscheiden.

Opsluitbanden

Deze banden hebben overwegend een praktische functie. Wordt meestal gebruikt om te kaderen waar bestrating zou moeten liggen. Zo krijg je direct een idee van hoe het terras, pad of de oprit eruit komt te zien. Daarnaast heeft het ook als functie dat de stenen niet op ten duur gaan verschuiven of verzakken. Alles blijft mooi op z’n plaats liggen.

Boordstenen

In tegenstelling tot opsluitbanden, hebben boordstenen eerder een decoratieve functie dan een praktische functie. Boordstenen kunnen op veel manieren gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan een verhoogde opsluiting voor een plantenbak. Maar ook kan het gebruikt worden om een verhoging te creëren in het terras, zoals bij het maken van een trappetje.

Er zijn meerdere soorten boordstenen, namelijk rondobanden en quadrobanden. De namen zeggen het al enigszins, de rondobanden zijn ‘ronde’ palissades die samen een boord vormen. Deze zijn uiteraard slechts gedeeltelijk rond, omdat ze anders niet in elkaar kunnen passen. De quadrobanden zijn vierkante palissades die samen een boord vormen, net als de rondobanden.

Van beide soorten zijn er ook (duo) palissades. Palissades zijn enkele stukken die ter aanvulling gebruikt kunnen worden, wanneer er een boord wordt neergezet. Als één palissade niet volstaat, is een duo palissade ook nog een mogelijkheid.

 

voorbeeld rondobanden

Voorbeeld rondobanden

Varkensruggen

Varkensruggen worden ook wel stootbanden genoemd. Deze stootbanden tref je vooral aan op parkeerplaatsen. De functie van deze banden zit ‘m vooral in het blokkeren van de rijbaan van de auto. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk te ver doorrijdt tegen een muur of tegen een andere auto aan. Mogelijke varianten hierop zijn schrikblokken, parkeerbollen en jumboblokken. Deze hebben dezelfde functie, namelijk het voorkomen dat je met de auto niet op plaatsen komt waar je niet hoort te komen. Om nog meer op te vallen is het ook mogelijk om deze banden een kleurtje mee te geven. Een opvallende gele kleur bijvoorbeeld. Een dergelijk blok kan ook later nog geïnstalleerd worden met behulp van speciale lijm die hiervoor verkrijgbaar is.

voorbeeld varkensruggen

Voorbeeld varkensruggen

Hulp bij vraagstukken

Met betonnen elementen kan dus ook genoeg worden gevarieerd. Zowel praktisch al decoratief zijn er genoeg mogelijkheden om er je eigen invulling aan te geven. Bij Betondingen.nl willen we altijd zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de klant, dat is bij betonnen elementen niet anders.

Verwante informatie 

U en L elementen

u en l elementen inzetten

Lees meer: hoe kan ik U en L elementen gebruiken?

Fundering leggen

fundering veranda

Lees meer: fundering aanleggen voor veranda

Aanleg 12V tuinverlichting

tuinverlichting aanleggen

Lees meer: is 12v tuinverlichting aanleggen veilig?

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig beton inkopen bij Betondingen.nl. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op alle mogelijke manieren uw bestelling ook doorgeven aan Inkoopgilde. 

Bestrating kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op bestrating

De gemiddelde besparing van leden op bestrating is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!