Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Altijd succes met de hout beton schutting

Er is ontzettend veel keuze in tuinafscheidingen, maar de meest gekozen uitvoering is wel de hout beton schutting. Of eigenlijk hout beton combinatie, want het is een combinatie van betonpalen, een betonband en hout. Het voordeel van een hout beton schutting is dat het beton ervoor zorgt dat het houten scherm niet in contact komt met de grond. Hierdoor kan er geen vocht in het hout trekken en zal het minder snel rotten. Een duurzame keuze dus. Maar hoe ziet een hout beton schutting eruit?

Dat kan iedereen zelf bepalen, omdat er veel keuze is in verschillende betonelementen en verschillende soorten tuinschermen. Een aantal voorbeelden op een rij.

Beton

Een lage betonband is vooral ter ondersteuning van het houten scherm en daarom ook niet helemaal zichtbaar. Voor de liefhebbers van een houten schutting is dat ideaal, omdat zo vooral het houten scherm in het zicht staat.

Hout beton schutting

Er zijn ook hoge betonplaten die gecombineerd worden met kleinere tuinschermen. Hierbij is het beton dus nadrukkelijke aanwezig, wat een stoere uitstraling geeft. De betonplaten zijn verkrijgbaar in diverse motieven, dus ook hiermee kun je helemaal zelf de schutting samenstellen die bij jouw stijl past.

Naast de afmetingen is ook de kleur van het beton bepalend voor de uitstraling. Lichtgrijze betonpalen vallen minder op dan de donkerdere antraciet betonpalen. En dat geldt ook voor de hogere betonplaten. Hoe donkerder het beton, hoe meer het de uitstraling van de schutting bepaalt.

Hout beton schutting grenen tuinscherm

Hout

Voor een houten tuinscherm kun je kiezen uit verschillende soorten hout. De keuze voor houtsoort is heel persoonlijk. Belangrijk om te onthouden is dat hout een natuurproduct is. Dat betekent dat het verandert als je het buiten toepast.

Vaak wordt een bepaalde houtsoort gekozen vanwege de uitstraling. Hardhout is bijvoorbeeld populair vanwege de donkere, warme kleur. Maar door weersinvloeden zal de kleur uiteindelijk gaan vergrijzen. Dat heeft geen invloed op de duurzaamheid van het hout, maar natuurlijk wel op de uitstraling van de schutting. De natuurlijke kleur is te behouden, maar daarvoor is een behandeling met olie nodig en dat vraagt tijd.

Wat duurzaamheid betreft gaan schuttingen van geïmpregneerd vuren of grenen minder lang mee dan schuttingen van hardhout. Douglashout zit daar tussenin. Het is een populaire houtsoort die mooi vergrijst, maar ook vaak in verschillende kleuren te krijgen is. Zo kun je dus bijvoorbeeld lichte betonpalen combineren met een tuinscherm van zwart of grijs hout.

Hout beton schutting antraciet Hout beton schutting antraciet hardhouten tuinscherm
Foto's gemaakt door Van den Top Tuinhout

 

Waar kan ik schuttingen en hekwerken inkopen als hovenier?
Er zijn diverse leveranciers bij Inkoopgilde aangesloten die u van schuttingen en hekwerken kunnen voorzien:

 

Hout beton schutting als professional kopen in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

 

Besparen op schuttingen en hekwerken

De gemiddelde besparing van leden op schuttingen en hekwerken is 5%.

Besparen op inkoopkosten hekwerken

Hoveniers die lid zijn van Inkoopgilde kunnen o.a. kosten besparen op de kosten van de aanschaf van een hout beton schutting. Maar er zijn veel meer voordelen voor leden van Inkoopgilde: we hebben ze voor u op een rij gezet.

Besparing op inkoopkosten