Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Schanskorven

Een schanskorf is een metalen constructie, meestal in de vorm van een cilinder of een rechthoek, welke gevuld wordt met producten van steen of glas. De metalen constructie is vaak gegalvaniseerd, waardoor deze minder snel roest en dus lang meegaat. De inhoud van een schanskorf is sterk afhankelijk van het doel wat ermee wordt nagestreefd. De twee voornaamste redenen om schanskorven in te zetten zijn ter decoratie en ter versteviging van constructies. 

Hoe installeer ik een schanskorf?

Bij het installeren van een schanskorf is het belangrijk om systematisch te werk te gaan. Allereerst werk je natuurlijk met ijzer, waar weinig aan te tornen valt op het moment dat er iets niet goed zit. Daarnaast kun je jezelf een hoop werk op de hals halen, wanneer je een onhandige volgorde hanteert.

Waar kun je schanskorven voor gebruiken?

De toepassing van schanskorven beperkt zich hoofdzakelijk tot twee doelen.

 • Constructief
 • Decoratief

Schanskorven hebben een aantal eigenschappen welke goed van pas komen op het moment dat je als doel hebt om er iets mee te verstevigen. Allereerst is het onderhoudsvrij. Zowel het gegalvaniseerde gaas als de inhoud (meestal stenen) gaat tientallen jaren mee voordat het toe is aan vervanging. Als je iets permanent wilt verstevigen is het een prettig vooruitzicht dat er weinig onderhoud bij komt kijken.

Daarnaast zijn schanskorven erg zwaar. Eenmaal gevuld met stenen is het niet meer van de plaats te krijgen. Dit komt onder andere goed uit bij taludbescherming en grond- en waterkeringen. Maar ook wanneer er bijvoorbeeld een geluidswal moet worden neergezet komt het van pas dat de schanskorven behoorlijk gewichtig en massief zijn.

Tenslotte is duurzaamheid een eigenschap die zeker geldt voor schanskorven. Naast de gebruiksvriendelijkheid en de lange levensduur, kunnen schanskorven volledig worden gerecycled. Het gegalvaniseerde gaas kan in zijn geheel worden afgevoerd, net als de inhoud van de schanskorven. 

Steeds meer worden schanskorven tegenwoordig toegepast in stedenbouw en landschapsbouw. Dat is niet voor niks, ten opzichte van de alternatieven zijn schanskorven vaak immers onderhoudsvriendelijker, steviger en misschien zelfs mooier. Aangezien er over smaak niet te twisten valt, zullen we ons hier richten op de feiten rondom schanskorven. Je kunt een schanskorf inzetten als erfafscheiding, ter vervanging van een schutting of hek. Maar ook als bekleding van de gevel.

Daarnaast kan het als decoratie heel eenvoudig worden ingezet als een losstaand object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zitbank. Maar ook als object om bijvoorbeeld een ramkraak te voorkomen kan het heel effectief zijn.

gabion

 

Voordelen schanskorven

Hierboven zijn al een aantal voordelen genoemd die betrekking hebben op schanskorven. Voor de volledigheid staan ze onderstaand opgesomd.

 • Schanskorven zijn relatief nieuw en eigentijds.
 • Ten opzichte van andere erfafscheidingen, hebben schanskorven een natuurlijke uitstraling.
 • Eenvoudig te plaatsen. Het installeren van een schanskorf is relatief eenvoudig als de juiste volgorde van werkzaamheden wordt aangehouden.
 • Weinig onderhoud. De materialen waar de schanskorven uit bestaan behoeven nagenoeg geen onderhoud.
 • Volledig te hergebruiken wanneer de schanskorf geen functie meer heeft.

Een schanskorf wordt ook wel een gabion genoemd. Bij Gabion Schanskorven kunnen we u helpen bij al uw vragen over schanskorven. Met onze jarenlange ervaring in deze relatief nieuwe branche zien we het als een uitdaging om mensen te laten zien hoe fijn schanskorven werken.

Schanskorven inkopen als hoveniersbedrijf

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op steenkorven? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Bedrijfskleding

Lees meer: bedrijfskleding voor hoveniers

Aluminium Pergola's

aluminium pergola

Lees meer: voordelen van aluminium pergola's

Terrasschermen

wind en zonneschermen

Lees meer: wind en zonneschermen 

inkoopgilde

Waar kan ik schanskorven inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier schanskorven bij onze leverancier Gabion bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van hun webshop.


Schanskorven kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland
Besparen op schanskorven

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op steenkorven? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

   

contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!