Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Hippe en duurzame oplossing

Schanskorven: we zien ze steeds vaker. Niet alleen langs de weg als geluids- of zichtwal, ook in de tuin wordt de schanskorf meer en meer toegepast. Bijvoorbeeld als praktische erfafscheiding, schutting of tuinhaard, maar ook decoratief in de vorm van een waterval, plantenkorf of brievenbus. Wie kiest voor een schanskorf, kiest voor een duurzame, onderhoudsvrije én eenvoudige aanleg.

Ondergrond van een schanskorf van groot belang

Een goede schanskorf begin met een degelijke fundering. Of het nu gaat om een lange erfafscheiding of een kleine plantenkorf, er rust behoorlijk wat gewicht op een relatief klein oppervlak. "Het is dus zaak de ondergrond stabiel en waterpas te maken", begint Justin Feddema van Gabion Schanskorven in Hoogeveen. "En hoewel je er later niets van ziet, is het toch van wezenlijk belang voor de levensduur van de schanskorf. Heb je geen goede ondergrond, dan loop je het risico dat de schanskorf gaat hellen of, in het ergste geval, omvalt."

Het plaatsen van een schanskorf zelf vereist geen hogere wiskunde. Feddema; "Wij produceren de schanskorven in eigen beheer en kunnen daardoor snel leveren. Standaardformaten zijn uit voorraad leverbaar, maar we bieden vanzelfsprekend ook maatwerk. Voor beide geldt echter dat we snel kunnen leveren. En niet alleen snel, maar ook tot op het uur nauwkeurig. Voor een hovenier wel zo prettig in zijn planning, zodat er geen kostbare tijd met wachten verloren gaat als hij bezig is met de aanleg.'

schanskorven


Volledige service 

Als extra service staat Gabion de hovenier graag bij met deskundig advies. "Voor wat de fundering betreft voldoen beton, puingranulaat, geel zand in combinatie met tegels of klinkers prima. Verder leveren wij bij schanskorven hoger dan één meter en smaller dan dertig centimeter speciale steigerbuizen, ter versteviging van het geheel."

De hovenier heeft het gemak van een eenvoudige aanleg, de klant een duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsarm product. "Je hoeft er niet elk jaar met een kwast langs, de regen spoelt een schanskorf regelmatig schoon, onkruid krijgt met zijn wortels geen vat op het frame of de vulling, het rot niet én het waait niet om als het een keer hard waait." 

Een goed uitgedacht product dus, de schanskorf. Maar Gabion gaat verder. "We zijn voortdurend aan het bijschaven en aan het doorontwikkelen. Zo hebben we bevestigingshoeken ontwikkeld die de C-ringen kunnen vervangen - bij de ringen bestaat de kans dat er kleding achter blijft hangen - en zoeken we voortdurend naar nieuwe toepassingen. Met de tuinhaard en waterval als meest recente wapenfeiten. Daarbinnen zijn de mogelijkheden ook weer legio. De schanskorf is super trendy en een aanwinst voor elke tuin."

Voordelen schanskorven

Hierboven zijn al een aantal voordelen genoemd die betrekking hebben op schanskorven. Voor de volledigheid staan ze onderstaand opgesomd.

 • Schanskorven zijn relatief nieuw en eigentijds.
 • Ten opzichte van andere erfafscheidingen, hebben schanskorven een natuurlijke uitstraling.
 • Eenvoudig te plaatsen. Het installeren van een schanskorf is relatief eenvoudig als de juiste volgorde van werkzaamheden wordt aangehouden.
 • Weinig onderhoud. De materialen waar de schanskorven uit bestaan behoeven nagenoeg geen onderhoud.
 • Volledig te hergebruiken wanneer de schanskorf geen functie meer heeft.

Een schanskorf wordt ook wel een gabion genoemd. Bij Gabion Schanskorven kunnen we u helpen bij al uw vragen over schanskorven. Met onze jarenlange ervaring in deze relatief nieuwe branche zien we het als een uitdaging om mensen te laten zien hoe fijn schanskorven werken.

Schanskorven inkopen als hoveniersbedrijf

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op steenkorven? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Bedrijfskleding

Lees meer: bedrijfskleding voor hoveniers

Aluminium Pergola's

aluminium pergola

Lees meer: voordelen van aluminium pergola's

Terrasschermen

wind en zonneschermen

Lees meer: wind en zonneschermen 

inkoopgilde

Waar kan ik schanskorven inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier schanskorven bij onze leverancier Gabion bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van hun webshop.

Schanskorven kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland
Besparen op schanskorven

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op steenkorven? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

   

contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!