Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

De Fatboy schop: één voor zwaar hovenierswerk

Een speciale schop voor iedere klus. Met die filosofie timmert Schoppenfabriek Streuding al sinds 1931 aan de weg met het maken van voornamelijk schoppen voor de professionele gebruiker.

Met als recent wapenfeit de Fatboy. Het is een schop die zijn naam eer aan doet, zowel in uiterlijk als in gewicht. Een stevige houten steel omvat door een stalen buis, een ferme handgreep - gekit om te voorkomen dat er water in sijpelt en het hout op den duur wordt ondermijnd - en een extra gehard, scherp geslepen en getrommeld blad. Met nog een extra verzwaring in de opstapjes heeft deze schop een gewicht van vijf kilo. Zijn grote broer, de Heavy Duty-schop – HD-schop – weegt zelfs zeven kilo.

Gewicht, zwaartekracht en een goed geslepen blad 

En met reden. "Je hoeft de schep alleen maar op te tillen, het gewicht in combinatie met de zwaartekracht en het goed geslepen blad doen de rest", legt Marcel Kok, samen met zijn vrouw eigenaar van Schoppenfabriuek Streuding, uit. "Met één haal gaat het blad door wortels als een mes door boter. De zwaartekracht doet het werk, niet de hovenier.

Dat maakt de Fatboy bij uitstek geschikt voor zwaardere klussen, zoals het rooien van struiken en kerstbomen. Vooral kwekerijen hebben belangstelling voor de schep, maar ook steeds meer hoveniers zien er de voordelen van."

zware schop voor zwaar werk

 

Een schop geschikt voor zwaardere klussen 

"Door te luisteren naar het werkveld ontstaan mooie en nieuwe dingen", vervolgt Kok. "Zoals de Fatboy. We werden benaderd door een hovenier die uit diverse onderdelen zelf een verzwaarde schep in elkaar had laten zetten. Nogal ingewikkeld, niet de beste kwaliteit en best prijzig als je het als unicum wilt laten maken. Wij hebben echter de machines en de kennis van het ambacht in huis, dus zijn we aan de slag gegaan met het idee. We hebben het doorontwikkeld en geperfectioneerd. De eerste gebruikers waren enthousiast en de Fatboy en de HD-schop maken nu onderdeel uit van assortiment."

"Het is geen massaproduct", benadrukt Kok. "We hebben meestal twee van deze schoppen op voorraad, de productie gaat verder op bestelling. De levertijd is kort, we geven elke schep de aandacht die hij verdient en de kwaliteit is perfect."

Fatboy schop van Streuding bestellen?

Bent u hovenier en wilt u graag de Fatboy bestellen? Dat kan! Inkoopgilde heeft deze functionele schop voor zwaar werk in het assortiment van de webshop toegevoegd. Bent u geen lid maar wilt u deze schop wel kopen? Dat kan! Leden profiteren echter van extra korting. Wilt u hier ook van profiteren? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Tuin- en parkmachines

Lees meer: tuin- en parkmachines

Leveranciers

besparen

Lees meer: aangesloten Inkoopgilde leveranciers

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig gereedschap inkopen bij Inkoopgilde. Mocht u direct willen bestellen? Maak dan een account aan op onze webshop.

Spades en schoppen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op spades en schoppen

De gemiddelde besparing van leden op spades en schoppen is: 10%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!