Topheester Lady in Red in uw tuin?

Physoarpus is een kleurrijke heester voor elke tuin. Na de rijke voorjaarsbloei volgen talrijke kleine vruchtjes die de plant lang sieren. Extra is de keuze uit verschillende bladkleuren, van opvallend zonne-geel tot donker nachtbruin.

Over Physocarpus

Physocarpus heet blaasspirea. ‘Blaas’ slaat op de kleine, opgeblazen zaaddozen die de heester een mooi herfstbeeld geven en Spiraea verwijst naar de verwantschap met deze andere, veel bekendere bloemheester.

Physocarpus opulifolius is de belangrijkste soort die van nature aan de randen van beken en rivieren groeit, plaatsen die altijd vochtig zijn en soms zelfs tijdelijk onder water staan.  Bij zowel de soort als de cultivars valt het frisse voorjaarsloof op. Een eigenschap die ook bij familieleden Spiraea en Stephanandra (kransspirea) is waar te nemen.

Aan het einde van het voorjaar is er de overdaad aan witte, bolronde bloemschermen met een doorsnede van zes tot zeven centimeter. Na die bloei verschijnen de karakteristieke vruchtjes die lang aan de heester blijven. Tot slot is de herfstkleur van de blaasspirea vaak fraai en zijn de roodbruine twijgen in de winter een opvallend kenmerk. Zo valt er jaarrond te genieten. 

Lady in Red topheester

Lady in Red een top heester

Physocarpus opulifolius ‘Lady in Red’ is een opvallende verschijning die vanwege de bescheiden omvang prima in kleine tuinen is toe te passen. Al vroeg in het voorjaar valt de plant op met zijn helderrood uitlopende blad. In de vroege zomer verschijnen de lichtroze bloemschermen die fraai  afsteken tegen het inmiddels wat donkerder gekleurde blad. Ook na de bloei, tot ver in de herfst, heeft ‘Lady in Red’ sierwaarde. Gedurende die periode is de plant geheel gevuld met talrijke kleine rode vruchtjes.

Specificaties Lady in Red 

  • Naamsbetekenis: Physocarpus – van het Griekse phusân, opblazen en karpos, vrucht. Opulifolius – het Latijnse folĭum betekent blad, opŭlus is de oude Latijnse naam van Acer campestre. Beide planten hebben een vergelijkbare bladvorm
  • Bloeitijd: juni - juli
  • Wintergroen: Nee
  • Hoogte: 1 - 1,5 m
  • Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Rood
  • Standplaats: Zon
  • Winterhard: Ja
  • Extra: Mooie uitbloei

Top heester Lady in Red

Meer over TOPHEESTERS?

Wilt u meer weten over de kwaliteit van TOPHEESTERS of bent u benieuwd welke heesters nog meer voldoen aan het label TOPHEESTERS?

Meer over TOPHEESTERS