Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Kant en klaar heggen

Heesters en bomen zijn al jarenlang in potten verkrijgbaar. Wat nog ontbrak in het rijtje waren de heggen. Peter Bongers zag het gat in de markt en dichtte dat met QuickHedge.

Kant en klare heggen inkopen als hovenier

Het is nog maar tien jaar geleden dat Peter zijn unieke concept startte. "Het voordeel van het planten van een al redelijk volgroeide heg is dat de hovenier het jaarrond een tuin kan aanleggen. Met als extra voordeel dat de uitval gemiddeld minder dan 2% is. We beschikken als bedrijf over 30 hectare grond, waarop 28 soorten heggen gekweekt worden. De heggen worden met veel aandacht groot gebracht tot ze een jaar of vijf, zes zijn, afhankelijk van de soort. We leveren ze in een aantal standaard maten, van 80, 120, 150 en 200 centimeter hoog en keurig in vorm gesnoeid.'

 De heggen worden geleverd met de kluit veilig beschermd in een kartonnen doos. "Dat is een biologisch afbreekbare kartonnen doos, die met kluit en al de grond ingaat. De doos dient daarmee tegelijk als voedsel en is na verloop van tijd geheel verteerd. Staat de heg eenmaal op zijn plaats, dan hoef je hem alleen nog maar water te geven. We leveren een druppelslang van een gerenommeerd merk standaard met onze heggen mee. Je legt hem onder de heg, zet er een timer tussen, draait de kraan open en je hebt er verder bijna geen omkijken meer naar."

Erg gebruiksvriendelijk voor hoveniersbedrijven 

Behalve aan het milieu is bij de ontwikkeling van de kant-en-klaar heg ook aan de hovenier gedacht. "We hebben een speciaal plantenrek bedacht die de heg beschermt bij het verplaatsen. De hovenier hoeft er niet mee te gaan slepen, wat hem een boel zwaar werk bespaart. Een beetje heg met kluit weegt al gauw 150 kilo! Nu kan hij bijvoorbeeld met een minigraver eenvoudig een gleuf maken en met behulp van het plantenrek in een handomdraai de heg plaatsen. Scheelt een rug, tijd én geld."

Direct resultaat voor de eindgebruiker 

Waar een opdrachtgever dus anders vijf jaar moet wachten tot de heg voldoende is gegroeid om de gewenste privacy te geven, kan de hovenier die privacy nu in één dag al bieden. "Een argument waarmee je als hovenier een opdrachtgever vaak zonder problemen kunt overtuigen om een kant-en-klaar heg aan te schaffen. Bovendien bespaart de opdrachtgever ook op de kosten van onderhoud, al die jaren dat de heg naar volwassenheid groeit. Voor de hovenier maakt het geen verschil: elke heg heeft z'n knipbeurten nodig en verzorging van de grond waar hij in staat. Dat werk blijft." 

Verwante informatie 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Plantenkennis

beperkte plantenkennis

Lees meer: beperkte plantenkennis bij hoveniers

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Waar kan ik beplanting inkopen?

Er zijn diverse leveranciers bij Inkoopgilde aangesloten die u van beplanting kunnen voorzien:


Beplanting kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op beplanting

De gemiddelde besparing van leden op beplanting is: 2%

Besparingskansen

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!