Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Bloembollen voor verschillend gebruik

Bij een groot gedeelte van de vakmensen ontbreekt de kennis over bloembollen. Wij merken dat de hoveniers/ architecten / ontwerpers bloembollen niet automatisch in hun beplantingsplan meenemen. Ze ouden een ouderwetse uitstraling hebben en moeilijk toepasbaar zijn.

Verschillende soorten bloembollen

De laatste jaren zijn we dan ook zeer actief om het tegendeel te bewijzen en zien dit echt als een uitdaging. Veel mensen kennen de tulp, narcis en de hyacint in de kleuren rood, wit, geel en blauw. Maar naast deze soorten zijn er nog vele varianten die goed toepasbaar zijn in de particuliere tuin of openbaar groen. Deze bolgewassen variëren in kleur, vorm, hoogte en bloeitijd. Iedere cultivar heeft weer zijn speciale eigenschappen die op de een of andere manier weer goed toepasbaar is voor een bepaalde tuin of openbaar groen.

Veel mensen denken nog steeds dat alle bloembollen eenjarige zijn en dat ze ieder jaar vervangen dienen te worden. Dit is niet het geval, er bestaat namelijk vele meerjarige bloembollen die gezien kunnen worden als een vaste plant. 

Bloembollen voor éénjarig gebruik

Hiermee bereik je een massaal kleureffect bijv. op bloempotten, borders en wisselperken. Mooie groepen bloembollen kunnen de tuin vroeg in het voorjaar een extra kleur geven. Door verschillende groepen te maken met verschillende bloeiperiodes houd je een langere periode kleur in de tuin. Tulpen en Hyacinten en zijn hoofdzakelijk eenjarige bloembollen. Er zijn hier zeker uitzonderingen die wel meerdere jaren terug komen, met name de Darwin hybride groep, leliebloemige en botanische Tulpen.

Kun je bloembollen als vaste plant zien?

Hiervoor maken we gebruik van bepaalde soorten bloembollen die na de bloei in de grond blijven en een groot aantal jaren terugkomen. Uiteraard zijn in deze situatie licht, warmte en bijmesten voorwaarden voor deze meerjarige bloei. Eigenlijk volgen deze meerjarigen dezelfde cyclus als vaste planten. Meerjarige bollen maken vaak deel uit vaneen totaalplan van vaste planten en heesters. Soorten die hiervoor uitgetest zijn, zijn bijvoorbeeld bijzondere bolgewassen en narcissen maar ook een groot aantal tulpen en hyacinten. 

bloembollen-verschillend-gebruik

Kunnen bloembollen jaarlijks terugkeren?

Verwilderingsbollen zijn bij uitstek gewassen die overblijven in de grond, zich vermeerderen en dus jaarlijks terugkomen. Voorwaarde is wel dat ze onder de juiste licht- en vochtomstandigheden worden geplant. Verwilderingsbollen kunnen prima in een border, maar ook uitstekend worden gecombineerd met bomen, bodembedekkers en heesters. Sneeuwklokjes, narcissen, krokussen, Scilla’s (sterhyacintjes) en talloze andere bollen en knollen die voor een groot gedeelte onder de stinzenplanten vallen zijn hiervoor geschikt.

Bloembollen met korting voor hoveniers

Voor al deze verschillende toepassingen heeft Jac. Uittenbogaard & Zonen bv (JUB) leverancier van Inkoopgilde een breed assortiment aan bloembollen zowel verpakt in kleine hoeveelheden als in groot verpakkingen. Het assortiment aan landscape bloembollen zijn verpakt in aantallen die goed te gebruiken zijn voor de hovenier.

 • Mooie Combinaties: dit zijn bloembollen soorten die goed bij elkaar passen qua bloeiperiode, hoogte, kleur en vorm.
 • Mengsels: dit zijn verschillende soorten bloembollen die goed bij elkaar passen en een verschillende bloeiperiode hebben, zodat er een langdurige bloei ontstaat. Onze Biodiversiteitsmengsels zijn erg in trek.
 • Losse bloembollen: mooi assortiment losse bloembollen voor grote aantallen.

JUB Holland heeft in combinatie met Inkoopgilde een exclusief hovenierspakket samengesteld. Benieuwd hoe deze eruit ziet? En wat de bijkomende voordelen hiervan zijn? Neem gerust contact op.

bloembollen

Verwante informatie 

Omzet

bloembollen

Lees meer: meer omzet door bloembollen

Zomerbollen

bloembollen

Lees meer: zomerbollen en knollen

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Waar kan ik bloembol pakketten bestellen?

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig bloembollen inkopen bij JUB Holland. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op alle mogelijke manieren uw bestelling ook doorgeven aan Inkoopgilde. 

Bloembollen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op bloembollen

De gemiddelde besparing van leden op bloembollen is: 10%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!