Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Een uitgekiend gazon mengsel kiezen

Het gazon: de trots van elke tuinbezitter. Maar het aanleggen en onderhouden van een gazon is zo eenvoudig nog niet. Het is geen kwestie van wat zaad uitstrooien of graszoden uitrollen. Een goede, sterke en gezonde grasmat verdient aandacht. Van begin tot einde.

Gras als een plant zien  

Het LandscaperPro assortiment is speciaal ontwikkeld voor aanleg en onderhoud van gazons. "Gras is een plant, net zo goed als andere planten", begint Twan van Wijk, van ICL Fertilizers, producent van LandscaperPro. "Een gazon bestaat dus uit heel veel grasplantjes, die allemaal nodig hebben wat elke plant nodig heeft; voldoende licht, lucht en voeding."

Zo veel mensen, zo veel gazonwensen. "De een wil graag een siergazon, een gazon om naar te kijken en weinig in te lopen. De ander heeft een gezin met twee kinderen en een hond, waar iedereen vanaf de eerste zonnestralen van het seizoen over het gras rolt en rent. Twee situaties die om heel verschillende grassoorten vragen. Want er bestaat niet één soort gras; over de hele wereld bestaan meer dan 8000 grassoorten. Een gazon bestaat dan ook altijd uit verschillende grassoorten."

Welk grasmengsel moet ik kiezen? 

De kunst is om het meest ideale grasmengsel te vinden voor diverse 'tuingebruiken'. "Het is voor een goed resultaat belangrijk dat een hovenier die bezig gaat met een gazon, de klant eerst vraagt waarvoor het gazon gebruikt gaat worden. En of het gras veel bloot gaat staan aan warmte, droogte of juist veel schaduw. Wij bieden een totaaloplossing voor de hovenier. Op elk van de vijf soorten uitgekiende grasmengsels staat, net zoals op de website en in de brochure, een 'afvinklijstje' met kenmerken van het gazon, zodat de hovenier altijd het juiste mengsel voor de klant kan kiezen."

"Door de vele, goed uitgekiende en tegen allerlei ziektes resistente grassoorten, wordt het risico op een onjuist grasmengsel geëlimineerd. En het is het hele groeiseizoen door te gebruiken. Wat overigens ook geldt voor de professionele meststoffen van LandscaperPro. Dankzij de gecoate korrels hebben ze een langere afgifteduur, waardoor het gras - maar ook bijvoorbeeld de borders - gedurende het hele seizoen de op de voedingswensen juiste hoeveelheid nutriënten krijgen."

En om het de hovenier nóg gemakkelijker te maken heeft LandscaperPro ook strooiers - roterend of als drop spreader - met gepatenteerde dichtheidscorrector in haar assortiment, zodat altijd en overal de juiste hoeveelheid graszaad en/of voedingsstoffen in de bodem komt.

grasmengsels

Tips uit het assortiment van Landscaperpro

LandscaperPro Performance
voor gazons waarop veel gespeeld en gesport wordt.

LandscaperPro Rapid
voor allround herstellen van gazons, met snelkiemend graszaad.

LandscaperPro Finesse
voor siergazons, met fijnbladige grassoorten.

LandscaperPro Sun & Shade
voor schaduwrijke plaatsen, die ook goed presteert in de zon.

LandscaperPro Surpreme
voor gazons met een hoge sierwaarde waar ook op gespeeld kan worden.

Grasmengels met voordeel inkopen? 

Bent u hovenier en bent u opzoek naar de juiste grasmengsels? Inkoopgilde heeft met Landscaperpro een partij gevonden die u kan adviseren en voorzien van uitgekiende mengsels. Leden profiteren van een aantrekkelijk inkoopvoordeel door hun bestelling in de webshop van Inkoopgilde te plaatsen. Wilt u ook profiteren van dit aantrekkelijke voordeel? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt... 

Graszaad

graszaad

Lees meer: graszaad inkopen als hovenier

Verschillende mengsels

graszaad plannen

Lees meer: verschillende mengsels 

Groendak aanleggen

groendak aanleggen

Lees meer: hoe leg ik een groendak aan?

inkoopgilde

Waar kan ik graszaad inkopen?

Inkoopgilde heeft in het webshop assortiment graszaad voor de professional toegevoeegd. Wilt u direct bestellen? Dat kan!

Graszaad kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op graszaad

De gemiddelde besparing van leden op graszaad is: 10%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!