Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen kennen we allemaal. Als het maar schoon wordt, dat is ons heel wat waard. Maar er zit natuurlijk een keerzijde aan al die schoonmaakmiddelen. Er komen immers nogal wat chemicaliën bij kijken om een schoonmaakproduct überhaupt te kunnen vervaardigen. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien. En dat is waar een biologisch schoonmaakmiddel zich onderscheidt van reguliere- maar ook van ecologische schoonmaakmiddelen.

Wat zit er in reguliere schoonmaakmiddelen?

Zoals eerder genoemd is er rondom schoonmaakmiddelen nooit zoveel te doen geweest. Alles is geoorloofd, als het object/oppervlak maar weer glimt en blinkt. De afwikkeling van het schoonmaken doet er niet zoveel toe. Er kan dus rustig gesteld worden dat alles wat werkt in schoonmaakmiddelen wordt gestopt. Denk aan ammoniak, wat schade kan veroorzaken aan nieren en lever. Maar daarnaast nog tal van chemicaliën die naast gezondheidsrisico’s ook schade kunnen veroorzaken aan het milieu. 

Wat is een ecologisch schoonmaakmiddel?

Een ecologisch schoonmaakmiddel is een stap in de goede richting. Met een groeiend bewustzijn voor het milieu en de wereld om ons heen, is dit een goede ontwikkeling. Echter, een ecologisch schoonmaakmiddel bevat minimaal één milieuvriendelijk bestanddeel. De rest zou chemisch kunnen zijn. Er is geen keiharde grens die een product een bepaalde naam kan geven, dit is immers sterk afhankelijk van de aan-/afwezigheid van keurmerken. Denk bijvoorbeeld aan de mate van afbreken en het tijdspad dat hierbij hoort.

Wat is een biologisch schoonmaakmiddel?

Voor een biologisch schoonmaakmiddel geldt dat het voor 100% biologisch en afbreekbaar is. Daarnaast bevat het geen chemische conserverings- en/of bestanddelen, maar natuurlijke ingrediënten die niet genetisch gemanipuleerd zijn. Biologische schoonmaakmiddelen brengen een aantal voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de creatie van een gezonde en duurzame leefomgeving, ook voor de generaties die ons opvolgen.

Bij de producten van BIOnyx wordt er altijd gekeken naar een aantal kernvoorwaarden. Hier moeten de producten te allen tijde aan voldoen. Zo proberen we alles binnen- en buitenshuis schoon en fris te houden, zonder daarvoor het milieu de tol te laten betalen.

Neem nu onze Terras & Opritreiniger. Dit biologische schoonmaakmiddel hoeft alleen maar aangebracht te worden, zonder daarbij te hoeven schrobben. In tegenstelling tot het gebruik van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger, waarbij de grond poreus wordt en juist vatbaar is voor viezigheid.

Verwante informatie 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Voeding en verzorging

voeding en verzorging

Lees meer: voeding en verzorging

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als hovenier kunt u voordelig biologische reinigingsmiddelen inkopen op de webshop van Inkoopgilde. Uiteraard profiteren leden van extra inkoopkorting. 

Duurzame reinigingsmiddelen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op biologische reinigingsmiddelen 

De gemiddelde besparing van leden op reinigingsmiddelen is: 7,5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!