Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Bionyx

Dagelijks worden in Nederland miljoenen liters chemische schoonmaak- en reinigingsmiddelen gebruikt. Een flink deel daarvan wordt verspild. Die chemicaliën belanden in ons milieu, met plant- en diersterfte als gevolg. Dat moet anders. En dat kan ook anders. Met de producten van BIOnyx: honderd procent natuurlijk, en daarmee goed voor mens en milieu.

Duurzaam reinigen en kwaliteit gaan prima samen

"In het verleden heb ik gewerkt in de reinigingsindustrie", begint Arnout Noteboom van BIOnyx. "De mensen die daar met chemische reinigingsmiddelen werken moesten een beschermend pak en handschoenen aan, en een mondkapje voor. Zo'n pak is natuurlijk heel veilig, maar wordt overbodig als je de veiligheid bij de bron aanpakt: de middelen waar je mee werkt. Eerder heb ik gewerkt in Afrika, waar ik van de koffieplantages en de boeren de ervaring heb meegenomen dat duurzaamheid en kwaliteit heel goed samen gaan. En dat de wereld daar ook om vraagt." 

"Alles bij elkaar opgeteld ben ik ervan overtuigd geraakt dat we het anders moeten aanpakken. De wereld moet groener, en iedereen moet daar zijn verantwoordelijkheid voor nemen. Mijn aandeel daarin is het aanbieden van een honderd procent biologische lijn van schoonmaak- en reinigingsmiddelen. In samenwerking met specialisten heb ik BIOnyx-lijn ontwikkeld, producten die - door gebruik van de juiste ingrediënten - biologisch afbreekbaar zijn. Maar die hun werk wél goed en grondig doen. Het gebruiksgemak van de producten is namelijk groot. Je hoeft het alleen maar aan te brengen. Schrobben met een borstel of er overheen met de hogedrukspuit is niet nodig. Ook heeft het een preventieve werking, die er voor zorgt dat bijvoorbeeld ongewenste aanslag niet direct weer een kans krijgt."

groene aanslag verwijderaar

Biologisch afbreekbaar dus, en daarom goed voor mens en milieu. "Bij het aanbrengen van de producten zijn handschoenen en mondkapjes niet nodig. En mocht er onverhoopt toch een beetje in de vijver belanden door bijvoorbeeld verwaaien, dan hoef je niet direct de visjes en kikkers te evacueren. Deze producten zijn - bij normaal gebruik - honderd procent veilig."

Ruim assortiment biologische reinigingsmiddelen

Met het nieuwe tuinseizoen heeft BIOnyx een uitgebreid tuinassortiment gereed. "Daar zit werkelijk alles bij wat een hovenier maar kan wensen. Natuursteenreiniger, barbecue-reiniger, een middel voor tuinmeubelen - of die nu van hout of plastic zijn-, een reinigingsmiddel voor zonwering, zonnepanelen, het terras en buitenhaard-ruiten. Verder bevat ons nieuwe assortiment een reiniger voor grafstenen- en urnen, die nu al wordt toegepast op grotere begraafplaatsen. En ten slotte hebben we nog een breed assortiment voor binnenhuisreiniging."

groene aanslag verwijderen

"Ik heb al veel reacties ontvangen van mensen die laaiend enthousiast zijn over onze producten. De roep om biologisch verantwoord wordt steeds groter. Onze producten voorzien absoluut in de behoefte iets groens te doen. Het werkt net zo effectief als de meeste chemische producten die we nu nog (te) veel gebruiken. En soms zelfs beter. Het is veel zuiniger in gebruik, het is puur en het is eerlijk. En vergeet niet: alle groene beetjes helpen bij het werken aan een gezondere en duurzame wereld."

Verwante informatie 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Zomerbollen

bloembollen

Lees meer: zomerbollen en knollen

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als hovenier kunt u voordelig biologische reinigingsmiddelen inkopen op de webshop van Inkoopgilde. Uiteraard profiteren leden van extra inkoopkorting. 

Duurzame reinigingsmiddelen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op biologische reinigingsmiddelen 

De gemiddelde besparing van leden op reinigingsmiddelen is: 7,5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!