Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Een goede relatie tussen werkgever en werknemer

Het is belangrijk om als werknemer een goede relatie te hebben met werkgever en andersom. Er is volgens verschillende bronnen veel om te doen, werk en privé hebben een soort haat-liefde verhouding die de gemoederen behoorlijk bezig lijken te houden. Maar wat is nu een juiste verhouding? 

Wat maakt een werkrelatie succesvol?

Een relatie kan in de breedste zin van het woord op een heleboel manieren succesvol zijn. Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende relaties te bedenken. In een werkrelatie zijn er een aantal zaken die voor een heleboel duidelijkheid kunnen zorgen.

 • Een goede afspraak
 • Goede afspraken maken
 • Elkaar goed begrijpen

Wat is een goede afspraak?

Voor een goede afspraak zijn altijd twee partijen benodigd. Net zoals zwart en wit zijn twee partijen bij een afspraak onlosmakelijk aan elkaar gebonden. Een afspraak kan nooit eenzijdig zijn. Immers, dan is het geen afspraak maar een opgelegde regel. Degene voor wie de regel geldt kan het er mee eens of oneens zijn. Bij een afspraak is er altijd inspraak van beide partijen nodig. Dat maakt het complex, maar zorgt wel voor goedkeuring aan beide kanten (mits afgesproken uiteraard).

personeel aannemen

Hoe maak ik een goede afspraak?

Het maken van een goede afspraak klinkt als een ‘abc’tje’. Maar in de praktijk valt het nog weleens tegen. Bij een afspraak wordt er vaak wel van alles besproken. De zaken worden besproken en we spreken ook met elkaar, maar van afspraken maken komt het vaak niet. Daarnaast worden er van beide kanten aannames gedaan, die in een later stadium weer kunnen zorgen voor irritaties.

Een afspraak is helder als we samen begrijpen wat we hebben afgesproken en hier ook naar handelen. Dit is essentieel. Een duidelijke overeenkomst tussen werkgever en werknemer en mogelijk een payroll aanbieder en/of uitzendbureau.

Hoe zorg ik dat de ander mij goed begrijpt?

Het is belangrijk elkaar goed te begrijpen. Hierbij is transparantie nodig. Enerzijds zal je duidelijk moeten maken wat je van de ander verwacht en/of eist. Een eerlijk, duidelijk en helder verhaal maakt dat de ander weet wat ‘ie aan je heeft. Anderzijds is het zaak de verwachtingen en eventuele eisen van de ander duidelijk te krijgen.

Verwante informatie 

Nieuwe werknemers

personeel hovenier

Lees meer: waar en hoe vind ik goede werknemers?

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Payrollbureau: leverancier Inkoopgilde

Als lid van Inkoopgilde kunt u flink geld besparen op uw payroll kosten. De gemiddelde besparing van Inkoopgilde-leden op payrolling via Payrollbureau is 10%. Benieuwd wat Payrollbureau voor u kan betekenen of wilt u een kostenberekening op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Adresgegevens
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of een kostenbereking op maat? Kijk voor meer informatie op payrollbureau.nl, mail uw vraag naar sales@payrollbureau.nl of neem rechtstreeks contact op met één van onze payroll specialisten:

Regio Noord    :           Dicky van der Meer      06 – 83 57 39 89
Regio Midden  :           Marco Morren               06 – 57 93 46 91
Regio Zuid       :           Danny Hirschmann       06 – 51 96 13 86

Vestiging bij u in de buurt

Personeel inlenen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op inlenen personeel

De gemiddelde besparing van leden op payrolling is: 10%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!