Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Waar en hoe vind ik goede werknemers voor mijn bedrijf?

Goed personeel is het fundament van elk bedrijf. Wie medewerkers in dienst heeft die gemotiveerd zijn en hart voor de zaak hebben, heeft de basis die elke onderneming kan laten bloeien. Maar waar vind je goed personeel?

Gerben Zijlstra is Projectmanager Groen bij uitzendbureau Prima Personeel. Hij legt uit dat een match tussen een bedrijf en een nieuwe medewerker een proces van zorgvuldige selectie is.

3 belangrijke pijlers: opleiding, CV en werkervaring

Het begint allemaal met een CV. "Die moet er goed uitzien, correct zijn opgebouwd en voorzien van alle relevante informatie. Wij kijken naar de opleiding, maar vooral ook naar de werkervaring. In het werkveld leer je, zeker als hovenier, toch het meeste. Ook winnen we van een toekomstige medewerker veelal een referentie in van een vorige werkgever om een indruk te krijgen van het functioneren. Daarna volgt een intake. Eerst telefonisch en daarna face-to-face, voor een wederzijdse kennismaking. De indruk die we dan van iemand krijgen is heel belangrijk. Hoe komt iemand binnen, wat is zijn houding, kijkt hij je aan? Wat vindt hij belangrijk in zijn werk, wat verwacht hij van een werkgever en hoe blijft hij gemotiveerd? Die indrukken worden meestal later in de samenwerking bevestigd. We kijken naar het complete plaatje, en daarmee vinden we de juiste match met een bedrijf."

Blijf met je personeel in gesprek

Maar daarmee is het verhaal nog niet af. "Een blijvende communicatie is belangrijk. Met zowel het bedrijf als de medewerker. Hoe bevalt het van beide kanten, worden alle dingen besproken, voelt een medewerker zich gewaardeerd?" Vooral dat laatste is volgens Gerben belangrijk. "Personeel is niet altijd eenvoudig aan je te binden.Wij adviseren bedrijven dan ook zorgvuldig met hun mensen om te gaan. Geef ze dat schouderklopje, de opbouwende kritiek, de doorgroeimogelijkheden, de cursus om zich verder te kunnen ontwikkelen. Kortom: geef ze de waardering die ze verdienen. Goed personeel dat loyaal is en zich voor honderd procent inzet, zijn de bouwstenen van elke onderneming."

Verwante informatie 

Nieuwe werknemers

personeel hovenier

Lees meer: waar en hoe vind ik goede werknemers?

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting! 

inkoopgilde

Payrollbureau: leverancier Inkoopgilde

Als lid van Inkoopgilde kunt u flink geld besparen op uw payroll kosten. De gemiddelde besparing van Inkoopgilde-leden op payrolling via Payrollbureau is 10%. Benieuwd wat Payrollbureau voor u kan betekenen of wilt u een kostenberekening op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!