Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Accuheggenscharen van STIHL

Het voor- en najaar zijn de seizoenen waarin de tuin extra aandacht vraagt. Vooral bomen en struiken die in het voorjaar stevig uitlopen en in het najaar teruggesnoeid moeten worden. Voor de hovenier dikwijls een grote klus, die vraagt om het beste gereedschap.

STIHL accuheggenschaar

Want geen boomtak is gelijk. Dikke takken vereisen een andere aanpak dan jonge twijgjes en in model trimmen is weer een vak apart. Daar wil je als hovenier liever geen drie apparaten voor moeten meenemen. En dat hoeft ook niet. Met de nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 94R (terugsnoeien) en HSA 94T (trimmen) kunnen hoveniers heggen, struiken en siergewassen snel, professioneel en geruisloos onder handen nemen.

STIHL HSA 94R (terugsnoeien) en STIHL HSA 94T (trimmen)

Over deze nieuwe machines van STIHL is grondig nagedacht. Het gewicht bijvoorbeeld. Beide heggenscharen wegen minder dan vier kilo. Daarbij hebben ze altijd een streepje voor op de minstens 1,5 kilo zwaardere traditionele benzineheggenschaar. In combinatie met de perfecte ergonomie maakt dit dat de STIHL heggenschaar ook na een dag lang hard werken nog steeds aangenaam in de hand ligt. Nooit meer foutjes aan het einde van de dag, omdat de spieren protesteren omdat het apparaat van lood lijkt te zijn. En ook geen spierpijn meer de volgende dag. En bijzonder handig: dankzij de draaibare multifunctionele greep kunnen zowel de zij- als bovenkant van de heg zonder veel moeite keurig gesnoeid worden.

stihl accuheggenschaar

Zoveel takken en twijgen, zoveel diktes. Dat vraagt om verschillende mes snelheden. Dikke takken vereisen een lagere mes snelheid, bij jonge twijgen is het beter een hoge snelheid te gebruiken, zodat de bladeren minder rafelen. De HSA 94R en de HSA 94 T zijn elk specialist in hun eigen toepassingsgebied. In drie stappen is via de bedieningshandgreep het aantal slagen van de messen perfect aan te passen aan de klus. De accu wordt daardoor gespaard, zodat je er langer mee kunt doen. Het elektronische systeem van de EC-elektromotor zorgt er voor dat het aantal slagen altijd constant blijft, ook bij zwaar terug snoeien. En kom je onverhoopt toch een keer vast te zitten in een tak, dan wordt de automatische functie van de draairichting van de EC-motor geactiveerd die er voor zorgt dat de messen weer vrijkomen.

Stille accu's dankzij STIHL Pro AccuSysteem

De nieuwe accuheggenscharen werken in stilte op accu's van het STIHL Pro AccuSysteem. De accu zelf kan in een gordeltas gedragen worden of in een rugzak, waarin ook plaats is voor een reserveaccu. Wie nog meer uithoudingsvermogen wil, kan kiezen voor de op de rug gedragen AR 1000, 2000 of 3000 accu. Een krachtige lithium-ionaccu met een energie-inhoud vanaf 626 vWh. Alle accu's zijn met een aansluitkabel op een contact in de greep van de heggenscharen eenvoudig aan te sluiten.

STIHL accuheggenscharen vervanger benzinevariant

Jamie de Vries, Productspecialist iMow en Accu bij STIHL: "De HSA 94R en de HSA 94T zijn de eerste accu aangedreven machines waarvan wij kunnen zeggen dat deze de benzinevariant volwaardig kan vervangen, omdat beide machines precies dezelfde eigenschappen hebben. Hiermee doelen we uiteraard op de kracht van de accumachine, maar wat ook zeker niet onbelangrijk is: er valt voor de hovenier met de HSA 94R en de HSA 94T geld te verdienen ten opzichte van de benzinevariant! Kijken we naar de looptijd bij professioneel gebruik van de accumachines, dan bespaar je aanzienlijk op brandstof, een van de hoogste kostenposten. En ook de messen en aandrijflijn van de HSA 94R en de HSA 94T zijn identiek aan die van de benzinevariant. Bij vervanging kunnen dezelfde onderdelen gebruikt worden, die de hovenier of de dealer in de regel standaard op voorraad heeft liggen."

Over STIHL

STIHL is sinds 1971 de best verkochte kettingzaag ter wereld. Het hoofdkantoor staat sinds de oprichting in 1926 in Waiblingen bij Stuttgart. De STIHL Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt motormachines voor de bos- en landbouw, maar ook voor landschapsonderhoud, de bouwsector en veeleisende particuliere gebruikers. Het aanbod wordt aangevuld door een assortiment tuinmachines van VIKING. Producten worden verkocht via de vakhandel die zelfstandig de service verzorgt. In totaal zijn er meer dan 45.000 dealers in meer dan 160 landen.

Meer over STIHL 

Verwante informatie 

VA-keur

jan de winkel

Lees meer: wat is VA-keur?

Onderhoud

Lees meer: onderhoud tuin- en parkmachines

Huren, kopen of leasen?

Lees meer: tuin en parkmachines: huren kopen of leasen?

inkoopgilde

Waar kan ik tuin en parkmachines kopen als hovenier?

Er zijn diverse leveranciers bij Inkoopgilde aangesloten die u van tuin en parkmachines kunnen voorzien.

Tuin en parkmachines kopen als professional in:

 • Groningen 
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op tuin en parkmachines

De gemiddelde besparing van leden op tuin en parkmachines is: 10% 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!