Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Composiet

Heeft u een hoveniersbedrijf en bent u op zoek naar een leverancier die u kan voorzien van kwalitatief hoogstaand composiet? Inkoopgilde is een collectief voor hoveniers, maar daarnaast verzamelen we ook A-leveranciers om ons heen. Op het gebied van alle producten die in de tuin gebruikt worden, daar mag composiet niet ontbreken.

Wat is composiet?

Composiet is materiaal dat bestaat uit meerdere componenten. Het belangrijkste onderdeel is de hars van het composiet, dit wordt ook wel de matrix genoemd. Deze matrix is meestal een kunststof en zorgt voor de vorm van het materiaal en dat het bij elkaar wordt gehouden. Dit zorgt voor een stevige structuur, waardoor het composiet daadwerkelijk stevig is. Hierdoor kan het in sommige gevallen dus wedijveren met hout. Het grote voordeel van composiet is de mate hoe het vervormd kan worden. Nadat het de gewenste vorm heeft aangenomen wordt het hard en kan het voor vele doeleinden dienen. Hierdoor kan het een behoorlijke sterk materiaal zijn, terwijl het toch relatief licht is.

Daarnaast kan composiet, ten opzichte van bijvoorbeeld metaal, niet roesten. Dit maakt dat materialen van composiet vrij eenvoudig te repareren en/of te vervangen zijn. De verschillende soorten vezels in composiet maken dat ze iedere keer weer kunnen verschillen. Veel voorkomende vezels zijn kevlar en twaron, ook wel bekend van onder andere kogelvrije vesten. Daarnaast worden er ook wel natuurlijke vezels toegepast zoals bijvoorbeeld vlas en hennep. Het is dus ook een natuurlijk product.

Kortom, composiet is een natuurlijk product met allerlei positieve eigenschappen. Meer informatie over wat er mogelijk is met composiet?

Voordelig composiet inkopen

De partners die aan Inkoopgilde zijn gebonden, zijn gerenommeerde partijen als van den Top Tuinhout en Wildkamp. Voor Inkoopgilde leden geldt dat er een betere inkoopprijs is bij de partners. Hetzelfde geldt voor leden die afnemen in onze webshop. Deze genieten ook een beter inkoopprijs ten opzichte van niet-leden. Wilt u ook profiteren? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Aluminium pergola's 

aluminium pergola

Lees meer: aluminium pergola's

Aanleg tuinverlichting

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Wind, zon en privacyschermen

wind en zonneschermen

Lees meer: wind, zon en privacyschermen

inkoopgilde

Gegarandeerd kwaliteit en een goede prijs

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig A-merken inkopen. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Zoekt u iets anders dan composiet?  Bekijk dan eens onze webshop! 

Composiet kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op composiet

De gemiddelde besparing van leden op tuininrichting is: 15%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Lees verder Composiet: de ideale combinatie van natuurlijk en onderhoudsvrij

Composiet: de ideale combinatie van natuurlijk en onderhoudsvrij