Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Composiet: de ideale combinatie van natuurlijk en onderhoudsvrij

Het is dé oplossing voor mensen die houden van de uitstraling van hout, maar geen zin hebben in het onderhouden van een schutting of vlonder: composiet. De combinatie van houtvezel en kunststofvezel zorgt voor een sterk materiaal dat goed tegen weersomstandigheden kan en niet, zoals hout, wordt aangetast door schimmels en vocht.

Composiet wordt dan ook steeds populairder voor in de tuin. Niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook omdat het inmiddels in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Van heel natuurlijk bruin wat lijkt op hout tot modern donkergrijs. En met een natuurgetrouwe houtnerf is het bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Tuinhout composiet schutting aluminium

Wat is er mogelijk met composiet in de tuin?

Het wordt met name toegepast als schutting of vlonder in de tuin. Voor schuttingen zijn verschillende merken kant en klare schermen verkrijgbaar. Maar er zijn ook rabatdelen waarmee zelf een tuinafscheiding op de gewenste hoogte kan worden gemaakt.

Composiet tuinscherm

Voor een vlonder aan het water is composiet vanwege de duurzaamheid ook een perfect keuze voor de klant die na plaatsing alleen nog maar tijd wil besteden aan het genieten van zijn terras. Composiet vlonderplanken zijn in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn varianten met een natuurgetrouwe houtnerf die bijna niet te onderscheiden zijn van echte houten planken. Maar er zijn ook planken met een ribbelprofiel die wat strakker zijn, maar ook het gevoel van een houten vlonder geven. En voor de klant met moderne smaak zijn grijze en antraciet vlonderplanken een mooie optie.

Is er echt helemaal geen onderhoud nodig bij composiet?

Composiet is zeer sterk en zal door weersomstandigheden niet vergrijzen zoals bij hout het geval is. Maar het wordt uiteraard, net als hout, wel vies. Het enige onderhoud dat dan ook nodig is, is het schoonmaken ervan. Hiermee blijft een schutting of vlonder er gewoon mooier uitzien en dat draagt ook weer bij aan het plezier ervan.

Composiet terras

 

Waar kan ik composiet inkopen als hovenier?

Er is een leverancier bij Inkoopgilde aangesloten die u van composiet kan voorzien.