Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Fundering aanleggen voor een veranda

Een veranda is een soort aanbouw aan de buitenkant van de woning. Het bestaat uit een vloer die er soms al ligt, maar die ook speciaal voor de veranda kan worden aangelegd. De vloer wordt op gelijke hoogte gelegd met de vloer in het huis. Dit kunnen allerlei soorten vloeren zijn, denk aan houten vloeren. Maar ook een betonnen vloer is een optie. Daarboven hangt dan een overkapping welke ondersteund wordt door (vaak houten) palen.

Waarom een veranda plaatsen?

Het is een behoorlijke upgrade voor de tuin wanneer er een veranda aanwezig is. Het geeft een mooi aangezicht en daarnaast kan het ook behoorlijk van praktische waarde zijn. Eigenlijk is een veranda een verlengstuk van je huis en met een overkapping zit je ook nog droog. Allemaal voordelen, al is het wel van belang rekening te houden met een en ander.

veranda aanleggen

Hoe plaats je een veranda?

Voor veel dingen geldt natuurlijk dat de basis goed moet zijn. Als het om constructies gaat is het zelfs essentieel, zonder goede basis zal de veranda al gauw verzakken en is het gemak er al gauw vanaf. Noodgedwongen opnieuw de fundering leggen is vervelend, omdat het achteraf veel meer werk is. Bovendien is het ook veel duurder dan wanneer je dit vooraf hebt gedaan. 

Het is dus belangrijk om de fundering helemaal in orde te hebben. Denk hierbij aan poeren die de grond in gaan. Het aantal gaten hangt af van de grootte van de veranda en van het aantal staanders dat er wordt aangebracht. De staanders worden immers in deze gaten met beton verankerd.

Daarnaast wordt de fundering voorzien van een zogenaamd stelanker. Met dit stelanker is het mogelijk om de veranda, indien nodig, omhoog te draaien bij verzakking. Dit kan tot 50 centimeter in hoogte worden versteld. Dit heeft ook als voordeel dat je zo zeker weet dat de veranda altijd waterpas ligt.

Uiteindelijk zal de fundering worden uitgelijnd, zo dat het gelijk ligt met de vloer binnenshuis. Op het moment dat alles waterpas ligt en mooi is uitgelijnd met de vloer binnen, kunnen de staanders worden geïnstalleerd.

Tenslotte zal de fundering moeten worden bevestigd aan de achtergevel. Dit monteren wordt ook wel het monteren van de montageregel genoemd. Het monteren zelf gebeurt met behulp van gevelankers.

Betonpoeren inkopen als hovenier

Wanneer de basis ligt kan er verder worden gebouwd met de liggers, het dak, de zijkanten en dergelijke. Maar niet voordat de basis goed ligt zoals hierboven beschreven. Bij Betondingen zijn we ons ervan bewust dat we met onze handel, namelijk beton, vaak voorin het traject zitten. Dat maakt dat ons werk heel bepalend voor alles wat daarna komt. Daardoor is het vaak van belang dat wij snel leveren. Immers, zonder beton kan er weinig tot geen voorwerk worden geleverd. Daarom kunnen wij snel leveren, bij een bestelling halverwege de middag kunnen wij de volgende dag al leveren. Zodat u weer verder kunt gaan met uw klus.

Verwante informatie

Besparen

besparen op inkoopkosten

Lees meer: besparen op inkoopkosten

Aanleg

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Groendak leggen

groendak installeren

Lees meer: vegetatiematten installeren

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig beton funderingen inkopen bij Betondingen. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Of neem rechtstreeks contact op met Betondingen.nl

Fundering kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op betonnen funderingen

De gemiddelde besparing van leden op Betondingen is: 2%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!