Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Aluminium pergola

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van het huis. De tijd dat de tuin exclusief werd gebruikt om levend groen in te zetten ligt alweer ver achter ons. Tuinen worden ingericht met allerlei soorten decoratie en bouwwerken, wat zo langzamerhand verdacht veel begint te lijken op een huiskamer. Het grote verschil is natuurlijk dat je in de tuin niet per definitie een dak boven je hoofd hebt. Je kunt daarom kiezen voor een pergola of overkapping in de tuin, deze zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. We gaan ons hier richten op de aluminium pergola's.

Voordelen aluminium pergola's

Zuiver aluminium is een zacht metaal die niet zo sterk is als het aluminium dat wij kennen. Het heeft een smeltpunt van 660,323 graden Celsius en een kookpunt van 2519 graden Celsius. Het aluminium dat wij kennen is een hard metaal, omdat er legeringselementen aan zijn toegevoegd. Namelijk 0,5% silicum, 1% magnesium, 1% mangaan en 4% koper. Het materiaal blijft dan net zo slijtvast, sterk en bestand tegen corrosie als staal.

De voordelen van aluminium op een rijtje.

 • Aluminium is een onedel metaal dat direct een laag oxide vormt wanneer het niet behandeld is. Deze laag beschermt het onderliggende materiaal tegen roestvorming, wat de levensduur ten goede komt.
 • Aluminium is een goede geleider van elektriciteit.
 • Het is een licht en sterk metaal. Prettig om mee te werken.
 • Aluminium is een duurzaam metaal, omdat het 100% recyclebaar is. Maar voordat het gerecycled wordt heeft het al een lang leven achter de rug, het gaat namelijk relatief lang mee ten opzichte van andere materialen waarvan je pergola's kunt maken. 

aluminium pergola

Welke aluminium pergola's zijn er?

Aluminium pergola's zijn er natuurlijk in meerdere soorten en maten. Het skelet van de pergola is van aluminium, met alle voordelen die daarbij horen. Maar het verschil in pergola's zit er vooral in dat er een andere bovenkant en/of zijkant in verwerkt zit. Een tweetal opties:

 • Aluminium pergola met doek. Het doek weert de zon en kan optioneel zelfs aan de voor- of zijkant worden geïnstalleerd. Met een vernuftig systeem is het mogelijk om via de afstandsbediening het doek te laten in- of uitschuiven.
 • Aluminium pergola met glas. Mooie staanders als behuizing, met daartussen niets anders dan glas. Optioneel is de geïntegreerde zonwering die de zon buiten kan houden wanneer dat gewenst is. Ook dit kan vaak op afstand gerealiseerd worden. Het is ook mogelijk om de zijkanten ook te voorzien van glazen wanden, zodat de ruimte in zijn geheel is omringd met glas. Er kan dan ook direct een glazen schuif- of vouwwand in geïnstalleerd worden.

Uiteraard kan er nog veel meer gecombineerd worden met bovenstaande opties. Denk bijvoorbeeld aan een glazen wand, terwijl de andere twee kanten open blijven. Of een losstaande pergola met drie dichte wanden en een doek er bovenop, zo kan het variëren nog wel even doorgaan.

Met meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen en plaatsen van aluminium pergola's, vinden wij het nog steeds een feest om voor ieder een passende constructie te realiseren. Of u nu gaat voor pure kwaliteit, de praktische waarde van een aluminium pergola of een pergola die helemaal past in de stijl van uw tuin, bij aluminiumpergola.nl helpen we graag door mee te denken wat de beste opties zijn.

aluminium pergola


Aluminium pergola inkopen

Bij Inkoopgilde zien we dat aluminium steeds vaker wordt gebruikt om constructies in de tuin te maken. Zeker bij hoveniers die onderhoudsvrije tuinen aanleggen, omdat aluminium weinig aandacht vergt. Het is gemakkelijk te onderhouden en kent weinig tot geen verval ten opzichte van de alternatieven. We adviseren en ondersteunen graag bij de installatie van de aluminium pergola bij uw klus.

Bent u hovenier en bent u opzoek naar een dealer met aluminium pergola's? Inkoopgilde heeft het merk AP aan zijn assortiment toegevoegd. Benieuwd naar mogelijkheden, prijzen, of opzoek naar brochures en inspiratie? Vraag naar de mogelijkheden. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Mogelijkheden AP

aluminium pergola

Lees meer: mogelijkheden aluminium pergola's

Inkoopkosten

Lees meer: besparen op inkoopkosten

 

inkoopgilde

Waar kan ik aluminium pergola's inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier aluminium pergola's in onze webshop bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van onze webshop.


Pergola's kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland


Besparen op aluminium overkappingen

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op pergola's? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

   

contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!