Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Aluminium pergola installeren

Om met de installatie van een aluminium pergola te beginnen, is het verstandig eerst te bepalen hoe de pergola eruit zou moeten komen te zien. Er zijn tal van constructies mogelijk met een aluminium pergola, omdat er verschillende afmetingen en hoekstukken verkrijgbaar zijn. Er is eigenlijk geen standaard vorm van een pergola.

Daarnaast is het verstandig om alvast iets verder te kijken. Is er belang bij meer dan alleen een pergola? Zou het voor de klant misschien ook mooi zijn als er andere accessoires geïnstalleerd kunnen worden in combinatie met de aluminium pergola? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een windscherm aan de zij- of bovenkant. Of misschien wel decoratie die aan een staander of ligger is bevestigd. Hier kan ook al rekening mee worden gehouden bij de bouw van een aluminium pergola.

Wat voor vorm heeft een aluminium pergola?

Zoals eerder gezegd, bestaat er geen standaard vorm voor een aluminium pergola. Wat wel standaard is, zijn de stukken waaruit het bestaat. Maar ook daarin kun je nog alle kanten op. Voor veel pergola’s geldt dat er zowel staanders als liggers aanwezig zijn al hoeft zelfs dit niet altijd het geval te zijn wanneer het bijvoorbeeld tussen twee muren wordt gemonteerd.

Hoe dan ook, staanders zijn in veel gevallen essentieel. De hoogte is afhankelijk van de wensen van de klant. Net als het aantal staanders. Dan zijn er nog de meters die moeten worden gemaakt tussen de staanders. Oftewel, de liggers. Het aantal meters wat gemaakt moet worden tussen de staanders is wederom afhankelijk van de vorm waarin de klant het wil hebben.

Er is in het geval van de liggers een groot voordeel van aluminium te noemen ten opzichte van hout. Immers, er zijn veel meters te overbruggen tussen staanders, zonder dat deze aan kracht verliest in de loop der jaren. Er kan tussen twee staanders tot wel 6 meter worden overbrugd, wat een boel mogelijkheden met zich meebrengt.

Voor zowel de staanders als de liggers geldt dat het dezelfde aluminium stukken betreft. Er zijn geen verschillen in diktes, uiteindes of iets dergelijks. Er kan dus aldoor modulair gebouwd worden met de stukken, totdat het gewenste resultaat is bereikt. 

pergola aluminium


Hoe bevestig ik een aluminium pergola?

Voor de bevestiging is er nog iets essentieels nodig naast de nodige meters, namelijk de hoek- en verbindingsstukken. Hiermee worden de stukken verbonden, waardoor er een geheel kan worden gebouwd. Voor het maken van een hoekstuk zijn er in sommige gevallen meerdere hoekstukken nodig, afhankelijk van het aantal liggers dat eraan wordt verbonden.

Het bevestigen van een aluminium pergola kan op twee manieren.

 • Bovenstaande uitleg gaat uit van een constructie met staanders en liggers. In dat geval kunnen de stukken in elkaar worden geschoven en met behulp van hoek- en verbindingsstukken worden bevestigd met bouten en moeren die worden bijgeleverd.
 • Daarnaast kan de pergola bevestigd worden aan een bestaande muur, dit kan met behulp van een verbindingsstuk dat bedoeld is om in de muur te bevestigen.

Aluminium pergola inkopen

Bij Inkoopgilde zien we dat aluminium steeds vaker wordt gebruikt om constructies in de tuin te maken. Zeker bij hoveniers die onderhoudsvrije tuinen aanleggen, omdat aluminium weinig aandacht vergt. Het is gemakkelijk te onderhouden en kent weinig tot geen verval ten opzichte van de alternatieven. We adviseren en ondersteunen graag bij de installatie van de aluminium pergola bij uw klus.

Bent u hovenier en bent u opzoek naar een dealer met aluminium pergola's? Inkoopgilde heeft het merk AP aan zijn assortiment toegevoegd. Benieuwd naar mogelijkheden, prijzen, of opzoek naar brochures en inspiratie? Vraag naar de mogelijkheden. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Mogelijkheden AP

aluminium pergola

Lees meer: mogelijkheden aluminium pergola's

Inkoopkosten

Lees meer: besparen op inkoopkosten

Aluminium Pergola's 

pergola van aluminium

Lees meer: wat zijn aluminium pergola's?

 

inkoopgilde

Waar kan ik aluminium pergola's inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier aluminium pergola's in onze webshop bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van onze webshop.


Pergola's kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland


Besparen op aluminium overkappingen

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op pergola's? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

   

contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!