Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Mogelijkheden Aluminium Pergola

Het is in de hovenierswereld een vrij nieuw product, aluminium pergola’s. Dus het is even zoeken naar wat hier nu eigenlijk de mogelijkheden van zijn en hoe het aan geprijsd kan worden richting de consument. Om te beginnen kunnen we natuurlijk een aantal eigenschappen uitlichten die bepaalde dingen wat eenvoudiger maken, waardoor het ook een stuk makkelijk is het uit te leggen.

Verschillende vormen van Aluminium Pergola's 

Deze is van tevoren niet vast te stellen. Een veel voorkomende vorm is een pergola met 4 poten waar 4 liggers tussen liggen, maar dit kan ook worden vereenvoudigd door het te bevestigen aan een muur. In dat voorbeeld kunnen er twee poten worden weggelaten, maar wanneer je een pergola in een hoek van 90 graden zet met muren aan beide kanten volsta je zelfs met één poot en twee (of vier) liggers.

In bovenstaande gevallen is er altijd een sluitende bovenkant, waardoor het mogelijk is om er een harmonicadoek in te bevestigen zoals de Solem van LuxxOut. Daarnaast zijn er ook nog wind- en zonneschermen van LuxxOut die kunnen zorgen voor de nodige bescherming indien gewenst. Sommige schermen hebben slechts één staander of muur nodig, zodat de cassette daaraan kan worden bevestigd.

Maar wanneer je puur ter decoratie aluminium pergola’s installeert, hoeft de bovenkant niet per definitie sluitend te zijn. Zo zou je ook kunnen kiezen voor een soort poort waar je onderdoor loopt of zelfs alleen een ligger met slechts één poot eronder, het decoratieve aspect blijft wel degelijk aanwezig.

Dat brengt ons direct bij de tweede eigenschap van aluminium pergola’s, namelijk het decoratieve aspect in de tuin. Dit verschilt in wezen niets van houten pergola’s welke vaak wat bekender zijn onder het grote publiek. Al neemt dit niet weg dat ook aluminium pergola’s zich er goed voor lenen om zich te laten begroeien. Als hovenier kun je hier natuurlijk veel kanten mee op, omdat je naast kennis van pergola’s ook plantenkennis meeneemt de tuin in. Naast het begroeien van pergola’s kunnen er ook andere dingen aan worden bevestigd. Denk bijvoorbeeld aan lampjes of bakjes.

aluminium pergola

Voordelen aluminium pergola's 

De toegevoegde waarde van aluminium ten opzichte van hout. Het verschil in materiaal heeft voor een groot deel invloed op het eindresultaat. Waar houten pergola’s een landelijke uitstraling hebben, zorgen aluminium pergola’s meer voor een strakke moderne uitstraling. Op het gebied van onderhoud is het eenvoudig, dan is de toegevoegde waarde van aluminium aanzienlijk ten opzichte van hout. Het begint al met de installatie, waar bij een houten pergola het hout nog bewerkt moet worden om te voorkomen dat het snel aan kracht verliest. Denk aan lak of verf. De montage is een wereld van verschil, omdat hout een goed bewerkbaar product is. Ter plaatse kan er nog even een stukje geschaafd worden, een gat geboord worden et cetera. Bij aluminium ligt dit iets complexer, aangezien er bijvoorbeeld andere gereedschappen bij komen kijken. Ten slotte het prijsverschil tussen de twee constructies. Hier kan oeverloos over gesproken worden, want onder aan de streep is het toch leidend hoe de pergola wordt onderhouden. Een goed onderhouden pergola is altijd goedkoper doordat de levensduur wordt opgerekt, anderzijds kan de aanschaf wel weer iets hoger liggen.

De mogelijkheden van een aluminium pergola lopen, net als bij een houten pergola, behoorlijk uiteen. Maar wie gaat voor een lange levensduur en weinig onderhoud, zal uiteindelijk toch bij een aluminium pergola uitkomen. Er zijn behalve de uitstraling geen eigenschappen die het ontbeert ten opzichte van de houten pergola. Het krachtsverlies van een houten pergola is zonder het onderhoud onontkoombaar en dus voor velen redenen om te kiezen voor een aluminium pergola. Bij aluminiumpergola.nl adviseren we je graag verder over de mogelijkheden. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Installeren aluminium pergola

aluminium pergola

Lees meer: installeren alumunium pergola

Inkoopkosten

Lees meer: besparen op inkoopkosten

Aluminium Pergola's 

pergola van aluminium

Lees meer: wat zijn aluminium pergola's?

 

inkoopgilde

Waar kan ik aluminium pergola's inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier aluminium pergola's in onze webshop bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van onze webshop.


Pergola's kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland


Besparen op aluminium overkappingen

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op pergola's? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!