Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Verschil tussen een houten en aluminium pergola

Wat is het verschil tussen een houten pergola en een aluminium pergola?Het is een beetje een idyllisch beeld. Een pergola in de tuin, waar beplanting aan groeit. De natuurlijke uitstraling hiervan geeft je het gevoel dat je ook in de achtertuin jezelf midden in de natuur bevindt. Met meerdere pergola’s achter elkaar over bijvoorbeeld een looppad kun je jezelf helemaal omringen met groen. Maar naast deze decoratieve functie, kunnen pergola’s ook in praktische zin gebruikt worden. Hiervoor zijn er meerdere soorten verkrijgbaar, te beginnen bij het soort materiaal.

Wat zijn de voor- en nadelen van een houten pergola?

De voor- en nadelen van een houten pergola zijn op te delen in een aantal eigenschappen.

Onderhoud

Allereerst is onderhoud belangrijk bij een houten pergola. Hout is een levend product en zal ook altijd werken. Doordat het werkt, kan het op de lange termijn zelfs aan (draag)kracht verliezen. Daarom is het goed om met enige regelmaat te checken in wat voor staat het hout is. Bij een teruglopende conditie is het zinvol om de pergola te schuren en te lakken of te verven.

Prijs

Hout is simpelweg een goedkoper product dan aluminium. Met het onderhoud dat ermee gemoeid is, zou je kunnen stellen dat een houten pergola op de lange termijn net zoveel kost als een aluminium pergola, maar dat is dus sterk afhankelijk van de levensduur en de mate van onderhoud.

Montage

Om een pergola te kunnen monteren, moeten eerst de onderdelen kloppend zijn. In het geval van hout wordt dit dus gezaagd, geschuurd en eventueel nog bewerkt met lak of verf. Dit kan uiteraard kant en klaar geleverd worden, maar dan vervalt wellicht het prijsvoordeel aangezien het een arbeidsintensieve klus is om alles op maat te maken. Het alternatief is om het zelf op maat te maken.

Uitstraling

Ten slotte is er de uitstraling van de houten pergola. In een tuin zijn doorgaans drie dingen terug te vinden. Steen, hout en levend groen. Met een houten pergola past dit perfect in het plaatje, het gaat er in op. Helemaal als de pergola ook nog eens begroeid is. Uiteraard valt dit nog een beetje te nuanceren door het hout te bewerken met lak en/of verf.

houten pergola


Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium pergola?

De voor- en nadelen van een houten pergola zijn ook op de delen in een aantal eigenschappen:

Onderhoud

Het onderhoud van een aluminium pergola is behoorlijk minimaal. Voor het aangezicht is het aardig om het af en toe schoon te maken met een natte doek, zo blijft het metaal mooi intact en glimmend.

Prijs

Een aluminium pergola is in aanschaf wat prijziger dan een houten pergola. Maar als je deze aanschaft voor de lange termijn is er een moment dat de aluminium pergola uiteindelijk goedkoper zal zijn. Dit heeft te maken met het onderhoud dat een houten pergola nodig heeft, terwijl dit onderhoud niet nodig is bij een aluminium pergola.

Montage

Hier komt de kracht van de aluminium pergola goed naar voren. Een praktische manier van monteren doordat alle stukken precies in elkaar passen. Zonder dat er ergens nog iets bewerkt of op maat moet worden gemaakt.

Uitstraling

De uitstraling van een aluminium pergola is zonder twijfel strak en modern te noemen. Ook de aluminium pergola kun je prima combineren met begroeiing. 

aluminium pergola


Moet ik een houten pergola of een aluminium pergola neerzetten?

Zoals met zoveel zaken in de tuin maar ook in huis, is dit sterk afhankelijk van het doel dat je ermee hebt. Bij aluminiumpergola.nl zien we een verschuiving plaatsvinden waar de pergola ook mee te maken heeft. Aluminium wint aan terrein, wij adviseren en informeren u dan ook graag over de mogelijkheden rondom deze trend.

Aluminium pergola inkopen

Bij Inkoopgilde zien we dat aluminium steeds vaker wordt gebruikt om constructies in de tuin te maken. Zeker bij hoveniers die onderhoudsvrije tuinen aanleggen, omdat aluminium weinig aandacht vergt. Het is gemakkelijk te onderhouden en kent weinig tot geen verval ten opzichte van de alternatieven. We adviseren en ondersteunen graag bij de installatie van de aluminium pergola bij uw klus.

Bent u hovenier en bent u opzoek naar een dealer met aluminium pergola's? Inkoopgilde heeft het merk AP aan zijn assortiment toegevoegd. Benieuwd naar mogelijkheden, prijzen, of opzoek naar brochures en inspiratie? Vraag naar de mogelijkheden.  

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Mogelijkheden AP

aluminium pergola

Lees meer: mogelijkheden aluminium pergola's

Inkoopkosten

Lees meer: besparen op inkoopkosten

 

inkoopgilde

Waar kan ik aluminium pergola's inkopen als hovenier?

U kunt als hovenier aluminium pergola's in onze webshop bestellen. Bestellen kan door te bellen, te mailen of door gebruik van onze webshop.


Pergola's kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland


Besparen op aluminium overkappingen

Inkoopgilde leden ontvangen 5% extra korting (boven op de hoveniers korting). Wilt u net als leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra korting op pergola's? Word lid. 

 

Meer besparingskansen

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!