Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Installeren van oprolbaar terrasscherm

Het installeren van een terrasscherm wordt in de meeste gevallen zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De reden is eenvoudig, ooit is het immers vooral bedoeld om er plezier aan te beleven. Dan zou het vervelend zijn als de installatie al een groot deel van dat plezier zou wegnemen, doordat het te ingewikkeld is. Er zijn meerdere manieren om terrasschermen onder te verdelen. Een groot onderscheid is er te maken in de manier van installeren. Dit kan namelijk zowel horizontaal als verticaal, net wat er gewenst is.

Hoe installeer je een horizontaal oprolbaar terrasscherm?

Voor het installeren van een horizontaal oprolbaar terrasscherm is het allereerst belangrijk om te bepalen wat de situatie gaat worden. Er kan namelijk worden gekozen voor een vast-vast situatie, waarbij het scherm aan beide kanten bevestigd wordt aan een constructie (zoals een pergola). Dan is er nog de vast-vrijstaand situatie, waarbij het terrasscherm aan één kant (meestal de cassettemast) zit bevestigd aan een constructie. Het andere uiterste van het terrasscherm wordt dan bevestigd aan een zogeheten eindmast.

Ten slotte is er nog de vrijstaande situatie, waarbij zowel de cassettemast als de eindmast los staan van iedere constructie. Deze worden in de grond uiteraard bevestigd met de nodige materialen.

Vast-vast situatie

vast-vast situatie

Vast-vrijstaand situatie

vast vrijstaande situatie

Vrijstaande situatie

vrijstaande situatie

Terrasscherm tussenbouw

Daarnaast is het essentieel om de hoogte van de cassette te bepalen. Bijvoorbeeld bij een situatie waarbij het terrasscherm moet worden geïnstalleerd in een bestaande constructie, ook wel tussenbouw genoemd. Als het terrasscherm wordt gebouwd binnen de bestaande constructie (dus onder de dwarsbalk), is het essentieel om de cassette minimaal 5 centimeter korter te bestellen dan de opening waarin deze zou moeten worden geplaatst. Dus bij een opening van 210 cm plaatst u een cassette van 205 cm. De uitrollengte kan op dezelfde maat worden gemaakt als de breedte van de opening. Uiteraard liever teveel dan te weinig doek, aangezien er altijd voor kan worden gekozen om het doek niet volledig uit te rollen.

Terrasscherm aanbouw

De naam zegt het al, je kunt dit terrasscherm letterlijk aanbouwen aan de bestaande structuur, dus niet onder de dwarsbalk en naast de staander. Om deze aanbouw mogelijk te maken, is het wel noodzakelijk om een extra hoeklijn te installeren. Zo is het mogelijk om de houder te bevestigen.

Bij de installatie is de hoogte vrij te kiezen met een maximum van de hoogte van de complete constructie. Omdat de cassette is bevestigd aan de constructie, is er wat extra doek nodig (zo’n 10 cm) om de volledige constructie af te dekken. Dus bij een opening van 280 cm installeer je een doek van 290 cm.

 uitrolbaar wind en zonnescherm

Bij Luxxout BV adviseren en informeren we u graag over alle soorten terrasschermen die voor uw project geschikt kunnen zijn.

Verwante informatie 

Wind- en zonneschermen

wind en zonneschermen

Lees meer: verschillende soorten wind- en zonneschermen

Besparen op inkoopkosten

besparen op inkoopkosten

Lees meer: waar kan ik als hovenier op besparen?

Tuinverlichting

tuinverlichting

Lees meer: 12 volt tuinverlichting

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig wind- en zonneschermen van LuxxOut inkopen bij Inkoopgilde. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op allerlei manieren uw bestelling doorgeven aan Inkoopgilde.

Wind en zonneschermen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op wind en zonneschermen

De gemiddelde extra besparing van leden op wind en zonneschermen is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!