Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Wat is Solem zonwering?

Het woord ‘Solem’ betekent ‘zon’. Dit is precies hoe Solem zonwering het woonkamergevoel uw tuin in brengt. Het idee van een Solem doek is eigenlijk niet zo ingewikkeld, maar juist daarom zo gemakkelijk toe te passen.

De Solem zonwering kan op ieder gewenst moment worden in- en uitgeschoven. Dit maakt het een veelzijdig product, terwijl het tegelijkertijd ook een heel simpel product is. Zo is het met één hand te bedienen en kost het niet veel kracht.

Het doek is sterk en onderhoudsarm wat het een duurzaam product maakt. Daarnaast is het tot op zeker hoogte ook goed bestand tegen neerslag. Wanneer er zich extreme weersomstandigheden voordoen is hier ook een oplossing voor, maar daar komen we later op terug.

zonwering

Waarvoor kan ik Solem gebruiken?

Solem zonwering kun je als hovenier inzetten als zonwering, zoals de naam al doet vermoeden. Maar daarnaast kun je ook een droge zitplaats creëren. Bij heftige weersomstandigheden is een extra beschermdak optioneel. Deze kan bovenop de constructie worden geïnstalleerd, waardoor het doek droog en beschermd kan worden opgeborgen. Bovendien is het doek op deze manier goed beschermd tegen vallende takken of andere zaken die door onstuimig weer op het doek terecht kunnen komen. Zo blijft het doek voor lange tijd vrij van beschadigingen wat de duurzaamheid ten goede komt.

Hoe installeer ik een Solem zonwering?

Eén van de dingen die Solem gebruiksvriendelijk maakt is de installatie. Dit wordt u als hovenier gemakkelijk gemaakt, doordat het maatwerk betreft. Bovendien maakt het voor de installatie niet uit op wat voor materiaal het gebeurt. Vaak wordt het geïnstalleerd op een aluminium pergola, maar het kan ook prima geïnstalleerd worden op een houten pergola.

Op het moment dat het doek en de rails bevestigd moeten worden, is het grootste deel van het werk al gedaan. Er wordt namelijk maatwerk afgeleverd op de klus, er kan direct worden begonnen met de bevestiging. Als hovenier is dit prettig omdat het behoorlijk scheelt in arbeid.

Hiervoor geldt dat er drie mogelijkheden zijn:

 • Tussenbouw
 • Opbouw
 • Onderbouw

Bij tussenbouw wordt de geleider bevestigd aan de binnenkant van de liggers. U hoeft alleen de binnenmaten door te geven, LuxxOut zorgt voor de rest. Bij opbouw wordt de geleider bovenop gemonteerd.

Bij onderbouw wordt de geleider onderaan de balk gemonteerd. Gevolg is natuurlijk wel dat het doek dan een stukje lager hangt.

Bij LuxxOut vinden we het belangrijk dat je buiten net zo comfortabel kunt zitten als binnen. Daar hoort bij dat het windstil moet zijn, hiervoor hebben we windschermen. Maar ook een droge plek waar desgewenst de zon schijnt. Hiervoor is de Solem uiterst geschikt. 

Verwante informatie 

Wind- en zonneschermen

wind en zonneschermen

Lees meer: verschillende soorten wind- en zonneschermen

Besparen op inkoopkosten

besparen op inkoopkosten

Lees meer: waar kan ik als hovenier op besparen?

Tuinverlichting

tuinverlichting

Lees meer: 12 volt tuinverlichting

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig wind- en zonneschermen van LuxxOut inkopen bij Inkoopgilde. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op allerlei manieren uw bestelling doorgeven aan Inkoopgilde.

Wind- en zonneschermen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op wind- en zonneschermen

De gemiddelde extra besparing van leden op wind en zonneschermen is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!