AOV check

Veel hoveniers vinden een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geldverspilling, een noodzakelijk kwaad. Maar het risico dat u al voor uw pensioen te maken krijgt met fysieke problemen door het zware werk is zeer reëel. Zodanig dat de helft van de hoveniers rond hun 62e in de uitkering gaat. Voor veel verzekeraars is dit een te grote kostenpost, en dus een probleem voor de hovenier die wil kunnen terugvallen op een financieel vangnet. Wat is voor u de beste oplossing?

‘Juist nu al nadenken over laatste arbeidsjaren’

Matthijs de Jong, risico adviseur bij AON en specialist in de groensector, probeert hoveniers bewust te maken van het belang van een goede voorbereiding. ‘Ik maak vaak mee dat hoveniers nog niet hebben nagedacht hoe ze een terugval in inkomen door ziekte en arbeidsongeschiktheid willen opvangen. En ook over de laatste arbeidsjaren wordt niet veel nagedacht. Terwijl u met een goed plan meer zekerheid heeft over de jaren voor uw pensioen. Heeft u bijvoorbeeld een financiële buffer voor als het misgaat? Of verkoopt u uw bedrijf? Ook het op tijd afsluiten van een AOV is een optie’. 

aov verzekering

AOV verzekering: welke keuze moet ik maken?

Matthijs: “Veel mensen maken geen keuze over arbeidsongeschiktheid, omdat ze denken dat een verzekering onbetaalbaar is of omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. De AOV-check biedt dan uitkomst. Afhankelijk van uw situatie bepalen we samen in een vrijblijvend adviesgesprek welke manier van het opbouwen van een financiële buffer het beste bij u past. Of u nu al een AOV heeft of niet, de AOV-check biedt inzicht.”

Ik heb geen AOV verzekering: welke risico's loop ik?

Heeft u geen verzekering? Dan nemen we graag met u door welke financiële risico’s u loopt. We maken samen met u de afweging of voor u een verzekering nodig en mogelijk is. Als dat niet het geval is, welke andere mogelijkheden zijn er om voorbereid te zijn op ziekte of arbeidsongeschiktheid. En wilt u een AOV afsluiten? Dan regelen wij dat voor u. Wij kijken dan niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van een AOV. Onze adviseurs weten welke verzekeraars er ook écht voor u als hovenier zijn. Wanneer het er op aan komt, wilt u op uw verzekering kunnen rekenen. 

AOV verzekering laten controleren

Als u al een polis heeft, dan wilt u graag weten of u goed verzekerd bent en niet te veel betaalt. Daarvoor controleren we eerst of u niet te veel heeft verzekerd en of u de juiste risico’s op een goede manier heeft verzekerd. Uiteraard kijken we ook of u bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Onze adviseurs kunnen in overleg met u beoordelen of uw AOV de zekerheid biedt voor de risico’s die voor u belangrijk zijn.

AOV laten checken

Een afspraak voor een AOV-check is zo gemaakt. U hoeft er namelijk niet voor te reizen. U deelt uw verzekeringsgegevens online en bespreekt uw situatie telefonisch met een adviseur. U en de adviseur kijken dus online naar dezelfde informatie. Als u wilt kan de adviseur ook met een webcam met u overleggen.

Wat kost de AOV-check?

aov check

Door onze efficiënte aanpak betaalt u een scherpe prijs: € 395 voor een persoonlijk advies op maat. Een globale indicatieve premie kunnen we u kosteloos afgeven.

Hoe regelt u het?

aov check

Wilt u een AOV-check laten uitvoeren of heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze AOV-specialisten. Loopt uw AOV via een andere adviseur? Ook dan kunt u door ons vrijblijvend een AOV-check laten doen.

Contact met een AOV-specialist

neem contact op

Het AOV-team bestaat uit: Asiye Menemenci, Katinka Willebrands, Mies van den Boomen, Ria Bosters, Elvin Joling en Piet Loonstra. U bereikt deze specialisten op telefoonnummer 076 525 86 20. Of kijk op onze website.

Verwante informatie

Aansprakelijkheidsverzekering 

 

inkoopgildeVerzekeringen voor hoveniers

Bij Inkoopgilde zijn er leveranciers aangesloten die u van verzekeringen kunnen voorzien. Benieuwd naar de mogelijkheden en voorwaarden? Neem contact op met AON.

Verzekerde hoveniers in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland 

Besparen op verzekeringen

De gemiddelde besparing van leden op verzekeringen is: 20%

 

Meer over verzekeringen


   


contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!