Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Financieel fit voor ondernemers

Inzicht in uw financiële situatie door het creëren van overzicht

Als hovenier bent u vaak zelfstandig ondernemer en weet u ongetwijfeld dat uw financiële situatie en risico’s anders zijn dan voor iemand die in loondienst werkt. U heeft te maken met klanten, een markt, een product of dienst, logistieke zaken en natuurlijk uiteindelijk: cashflow. Zo weet u van tevoren niet precies welk bedrag u iedere maand als salaris heeft, want dat hangt af van hoe het met uw bedrijf gaat. En uw concurrenten zitten niet stil, klanten willen aanpassingen en de wereld om u heen verandert ook. We hoeven het woord corona bijvoorbeeld maar te noemen.

Ook zijn veel inkomensrisico’s niet (meer) automatisch geregeld. Denk aan het regelen van uw pensioen of de financiering van uw woning, maar ook aan de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden. Wat is dan belangrijk? Inzicht door overzicht. Goed inzicht in uw financiële situatie en risico’s is essentieel voor het nemen van de juiste beslissingen, nu en in de toekomst. Pas als u weet waar u als ondernemer staat, kunt u bepalen op welke doelen u zich, zakelijk en privé, wilt richten. Dat inzicht kunt u krijgen door overzicht te creëren. Bijvoorbeeld:

- u heeft nog voor 8 maanden geld op uw zakelijke rekening;

- u heeft behoorlijk wat overwaarde in uw eigen woning;

- uw hypotheekrente is behoorlijk hoog ten opzichte van de huidige rente;

- uw grootste klant is ongeveer 15% van uw omzet;

- u heeft te veel geleend van uw vennootschap;

- u heeft geen studievoorziening voor uw twee kinderen van 8 en 10 jaar oud;

- uw klanten zitten vooral in het midden en zuiden van het land;

- uw pensioen is onvoldoende geregeld

Financiële Foto inclusief scenario's

Wat doet een gecertificeerd financieel planner van Aon dan? Die maakt een financiële foto. Hierin brengen wij al uw financiële puzzelstukjes bij elkaar en helpen u inzicht te geven voor als er dingen anders lopen. De financiële foto is een uitgebreide rapportage, waarin uw wensen en doelen centraal staan. Daarbij vertalen wij uw financiële situatie naar netto inkomensstromen in vier scenario’s: heden, pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. We geven tips en benoemen aandachtspunten, die uw helpen uw financiële situatie te optimaliseren. Zo stellen wij met elkaar uw persoonlijke geldstrategie op, waarin we al uw financiële zaken afstemmen op de doelen die u wilt realiseren. Met deze strategie kunt u sturen, ook in tijden van crisis.

schade bij brand


Financieel Fit adviesgesprek

Als uw Financiële Foto is gemaakt, bespreken we die graag met u in een adviesgesprek: het Financieel Fit gesprek. In dit gesprek van Aon nemen we uw financiële situatie en risico’s met u door en laten we zien of u de risico’s binnen uw huidige financiële huishouding kunt opvangen. Soms blijkt dat volledig mogelijk te zijn, maar in veruit de meeste situaties lukt dat niet of maar gedeeltelijk. In dat geval bepalen we vanuit de financiële foto uw uitgangspunten voor het afdekken van verschillende inkomensrisico’s.

Ook bekijken we samen hoeveel geld u opzij kunt zetten voor later. De rapportage eindigt met een actielijst met zaken die u kunt aanschaffen, opzeggen of aanpassen om uw doelstellingen zo optimaal mogelijk te realiseren.

Wat kost het en wat krijgt u ervoor?

De financiële foto van Aon heeft een eenmalig vast tarief van € 895 exclusief btw, inclusief een uitgebreid adviesgesprek op een door u gewenste locatie. In dat gesprek nemen we uw huidige financiële situatie door en bespreken we de verschillende scenario’s en de actielijst. Zo zorgen we er samen voor dat u op ieder moment in uw leven voldoende inkomen heeft om de dingen te doen die u wilt of moet doen.

Wat gebeurt er na de financiële foto?

Aon kan u helpen met de juiste (product)oplossing. Nadat we hebben bekeken welke financiële oplossingen het beste aansluiten bij uw situatie en wensen, kunnen wij u ook van dienst zijn bij de implementatie van het advies. Het is belangrijk dat de juiste financiële producten worden ingezet om de advisering in te vullen. We hebben jarenlange ervaring met het beoordelen van financiële producten op passendheid en helpen u dan ook graag bij het selecteren van producten. Bovendien hebben we een groot netwerk van specialisten zoals, notarissen, accountants en fiscalisten.

Een gecertificeerd financieel planner van Aon weet waar de risico’s liggen en waar de kansen zijn. Hij kan u helpen met een goed financieel plan dat stormen kan doorstaan. Meer info? Ga verder naar Mijn Geldzaken.

Contactgegevens

Aon Financial Planning
Drs. William de Jong FFP FVP, Financial/Wealth Planner
Tel: 06-53756391
william.de.jong@aon.nl

Profiteren van aantrekkelijke voorwaarden?

Heeft u een hoveniersbedrijf en wilt u profiteren van aantrekkelijke Inkoopgilde voorwaarden? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt... 

Aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekering

Lees meer: aansprakelijkheidsverzekering

inkoopgilde

Verzekeringen voor hoveniers

Bij Inkoopgilde is AON aangesloten partner die u van verzekeringen kan voorzien. Benieuwd naar de mogelijkheiden en voorwaarden? Neem contact op met AON verzekeringen.

Verzekeringen in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op verzekeringen

De gemiddelde besparing van leden op verzekeringen is: 20%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!