Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Helder vijverwater

Genieten van kabbelend water, zwemmende vissen en mooie groepen waterplanten en -lelies. Met een vijver haal je de natuur dichtbij, want water brengt leven in de tuin. Maar elke vijver krijgt weleens te maken met draadalgen, groen water, slechte plantengroei of zelfs vissterfte. De oorzaak van deze vijverproblemen ligt vaak bij fouten die al bij de aanleg gemaakt zijn. Vijverinrichting hoeft helemaal niet moeilijk te zijn met het juiste startmateriaal.

Velda levert niet alleen de vijverproducten, maar maakt het de hovenier ook gemakkelijk met een keuzehulp om het juiste Vijverstartpakket te kiezen. Velda garandeert zelfs dat het vijverwater 100% helder is bij juist gebruik van het startpakket.

Wanneer de klant heeft aangegeven dat er een vijverwens is, begint het brainstormen over het vijverontwerp en de toepassing in de tuin. Slechts een paar simpele vragen leiden dan tot het ideale pakket voor deze vijver.

 1. Hoeveel liter water bevat de vijver? 
  Kies de capaciteit: tot 3000 liter, tot 10.000 liter of tot 20.000 liter water.
 1. Wil de klant veel vissen of vooral planten? Is er een waterval, beekloop of hoogteverschil? 
  Kies de soort: plantenvijver, vissenvijver of vijver met waterval.

Velda heeft negen handige Vijverstartpakketten samengesteld voor maximaal 3000, 10.000 of 20.000 liter, toegespitst op planten, vissen of hoogteverschillen, bijvoorbeeld een waterval. De keuze voor het juiste pakket is snel gemaakt met de informatie op de website en de brochure.

Hoe krijg ik helder water in mijn vijver?

In het Velda Vijverstartpakket zit precies genoeg bodemsubstraat, waaraan de waterzuiverende bacteriën zich kunnen hechten. Ook de juiste dosis Bacterial is aanwezig om het opstarten van het microleven en een biologisch evenwicht te versnellen. Ook bij bestaande vijvers is het nooit te laat om vijversubstraat uit te strooien, samen met een dosis Bacterial. De bacteriën beginnen direct met de biologische ‘schoonmaak’ van de vijver. Dit vormt de basis om ‘helder water’ te kunnen garanderen.

Als het substraat op zijn plek ligt, kan de energiezuinige vijverpomp en het filter worden geplaatst. Voor elke capaciteit heeft Velda een doorstroom- of drukfilter met ingebouwde UV-C lamp om zweefalgen en ziektekiemen te voorkomen en het vijverwater helder te houden.

velda

Hoe controleer ik kwaliteit vijverwater

Vervolgens controleer je de waterkwaliteit en breng je de hardheid op peil. Ook hiervoor vind je afgestemde producten in het Velda Vijverstartpakket, zoals handige teststrips om snel de belangrijkste waterwaardes te meten. Wist je dat er ook een test app bestaat zodat je je smartphone of tablet kunt gebruiken bij het watertesten en de ontwikkeling van de vijver kunt volgen? Op basis van de testresultaten krijg je een overzichtelijke vijverdiagnose en verbetertips van Velda, afgestemd op de vijversituatie. De testresultaten worden bewaard om veranderingen te volgen en problemen te voorkomen.

Met GH Plus en KH Plus breng je de waterhardheid op het juiste niveau voor een optimaal functionerend vijvermilieu. Als alle waterwaarden op peil zijn en het microleven optimaal functioneert, is er sprake van ‘biologisch evenwicht’ in de vijver.

Bij aankoop van een Vijverstartpakket garandeert Velda 100% helder water wanneer je de vijver inricht volgens de voorwaarden voor helder water op de website. Meer informatie en de brochure is te vinden op www.velda.nl/vijverstartpakketten 

Verwante informatie 

Vijver aanleg en onderhoud

vijver aanleg

Lees meer: vijver aanleg en onderhoud

EPDM of PVC vijverfolie

vijverfolie-velda

Lees meer: verschillende soorten vijverfolie

Duurzaam

besparen

Lees meer: meer over duurzaamheid

inkoopgilde

Vijvermaterialen inkopen?

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig vijverfolie inkopen bij Inkoopgilde leverancier Wildkamp. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op alle mogelijke manieren uw bestelling ook doorgeven aan Inkoopgilde. 

Vijvermaterialen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op vijvermateriaal

De gemiddelde besparing van leden op vijvermateriaal is: 13%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!