Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Goede bodemstructuur

Als hovenier streef je naar een tuin zonder problemen, met een gezonde en groene uitstraling. Toch lijken sommige tuinen maar niet mee te willen werken. Gebreksverschijnselen, ziekten en plagen steken steeds weer de kop op. Vaak ontstaan deze problemen omdat de bodem niet in balans is. Er is te weinig zuurstof, te weinig of juist teveel water, een lage pH-waarde of te weinig organisch stof in de bodem.

Juiste bodemstructuur

Maar hoe krijg je die bodem nu in balans? Dit begint al bij de aanleg van een tuin. De juiste bodemstructuur met een goede lucht- en waterhuishouding is essentieel voor duurzaam bodemonderhoud en bepaalt in hoeverre wortels en bodemleven ongehinderd kunnen ontwikkelen. Hoe sterker de wortels van de plant en hoe beter de samenwerking is met het bodemleven, hoe sterker en groener het gras wordt en hoe rijker de border bloeit.

Maar ook de pH-waarde van de bodem is belangrijk voor sterke en weerbare planten. Wijkt dit teveel af (ideaal is een pH van 6), dan worden de voedingsstoffen vastgelegd in de bodem en kunnen de planten ze niet opnemen. Zo kunnen er, dus ondanks dat er voldoende bemest is, toch gebreksverschijnselen ontstaan. 

Bodemleven en voedingsstoffen

Een vitaal en actief bodemleven is erg belangrijk voor de omzetting van plantmateriaal naar voor planten opneembare voedingsstoffen. Daarmee is het bodemleven een belangrijke schakel tussen de bodem en de plant. Met dit in ons achterhoofd hebben wij, ECOstyle PlantProfessional, een unieke bemestingslijn van 100% organische meststoffen en bodemverbeteraars met micro-organismen ontwikkeld. Het voordeel van deze manier van bemesten is dat onze meststoffen niet uitspoelen, ze veroorzaken geen (verbrandings)schade en ze komen gelijkmatig vrij. De vrijgave is afgestemd op de behoefte van de plant. Het bodemleven wordt geactiveerd en de planten zullen zichtbaar vitaler en weerbaarder worden tegen ziekten en plagen. Dit zorgt voor minder uitval, wat weer resulteert in lagere kosten voor u als hovenier. 

Tips voor een gezonde bodem:

 1. Zorg voor voldoende lucht in de bodem. Dit kan met een prikrol, drainagebuizen of simpelweg door te prikken met een riek.
 2. Meten = weten! Als de pH-waarde bekend is, dan is het makkelijk om daar op te sturen.
 3. Zorg voor een actief en veelzijdig bodemleven.
 4. Bemest met een 100% organische meststof.

Natuurlijke balans

Een natuurlijke balans herstellen of creëren, dat is waar wij als ECOstyle voor staan en wat wij door vertalen naar onze producten. Mensen worden steeds bewuster van de voordelen van natuurlijke producten en de positieve effecten hiervan. Door onze producten te gebruiken ondersteunt ook u deze natuurlijke balans. 

Verwante informatie 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Organische bemesting

Lees meer: organische bemesting

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig meststoffen inkopen bij verschillende leveranciers. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op alle mogelijke manieren uw bestelling ook doorgeven aan Inkoopgilde. 

Meststoffen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op meststoffen

De gemiddelde besparing van leden op meststoffen is: 3%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!