Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Vloeibare meststoffen voor beplanting

Meststoffen zijn er in overvloed. Iedere meststof heeft zijn eigen voordelen. Zo zorgen sommige meststoffen bijvoorbeeld voor betere beworteling. Of voor een verbeterde droogte tolerantie en groei van de plant. Maar ook de weerstand kan verbeterd worden en zelfs de kleur kan enigszins anders ogen bij het gebruik van bepaalde meststoffen. We kunnen wel stellen dat het gebruik van de juiste meststoffen essentieel is om beplanting op een juiste manier te laten groeien.

Waarom vloeibare meststoffen voor beplanting?

Wanneer je kunt kiezen tussen ‘vaste’ meststoffen en vloeibare meststoffen voor beplanting is het zaak goed op een rij te krijgen waarom je voor het één of het ander kiest. In het geval van vloeibare meststoffen zijn er een aantal voordelen:

 • Het is een snelle manier van bemesten, daar het sneller wordt opgenomen in de grond dan korrels.
 • De grond is beter te bereiken in het geval van sommige beplanting. Denk bijvoorbeeld aan coniferen, waar het moeilijk is om de grond goed te bereiken.
 • De bemesting heeft ook effect bij gevelbeplanting, korrels houden daar vanzelfsprekend geen stand.
 • Je kunt vloeibare meststoffen in een tankje meenemen en net als bij het bewateren goed doseren per plant.
 • Het doseren gaat bij vloeibare meststoffen door het verhoudingsgewijs toe te voegen. Dit gaat, afhankelijk van de hoeveelheid, met een aantal procenten.

Welke soorten vloeibare meststoffen zijn er?

Op het gebied van beplanting zijn er hoofdzakelijk twee soorten vloeibare meststoffen. Namelijk voor beplanting in algemene zin, maar ook voor groendaken en containerteelt. Deze twee soorten zijn weer onder te verdelen, wat in totaal vier soorten vloeibare meststoffen maakt voor beplanting.

BioLasse: vloeibare meststof

BioLasse. Dit is een zeer zuivere melasse met extra sporenelementen, plant eigen hormonen en kali. Het levert meer knoop aanleg op en geeft een steviger gewas wat vooral in de akkerbouw gewenst is aangezien het een positieve invloed heeft op de smaak van de gewassen. Daarnaast wordt het toegepast bij vaste planten en heesters voor weerstand op schimmels, stevigheid en voor het opheffen van groeistress. BioLasse verstevigt tevens de celwand, waardoor de natuurlijke weerstand tegen bijvoorbeeld meeldauw toeneemt.

Je kunt BioLasse gebruiken door het aan te gieten, maar ook door te spuiten als bladvoeding. Uiteraard is de dosering afhankelijk van de bodemgesteldheid ter plekke. Spuiten als bladvoeding: 0,5%, minimaal 5 liter per hectare. Tweemaal kort achter elkaar spuiten met een interval van 7 tot 10 dagen. Daarna tweemaal herhalen om de 14 dagen.

Aangieten: 1 tot 1,5% eenmaal per 14 dagen. Niet via druppelsysteem (organisch product)

BioMino van Innogreen

Deze meststof zorgt voor groei, maar ook voor kleur. Daarnaast worden slapende knoppen geactiveerd. BioMino is een kortwerkend, maar zeer effectief (correctie)middel wanneer er groeistress of stagnatie optreedt, kleur terugloopt of als na het snoeien het uitlopen van het gewas achterblijft.
BioMino vermindert de oppervlaktespanning van het spuitwater en heeft door de hechtende werking een positief effect op gewasbeschermingsmiddelen.

Je kunt BioMino gebruiken door het te spuiten als bladvoeding. 0,5% tot 1%. Minimaal 2,5 liter per hectare. Toedienen via druppelsysteem kan niet, omdat het een organisch product is. Uiteraard is de dosering afhankelijk van de bodemgesteldheid.

Greenroof Organic: dakbeplanting en containerteelt

Voor groendaken en containerteelt is er Greenroof Organic. Deze vloeibare meststof is aangevuld met extra sporenelementen en ijzer en kan toegepast worden in de boomkwekerij bij potten of in de volle grond. De meststof bevat NPK, suikers, gefermenteerde algen, kruiden extracten en bacteriën, wat resulteert in een uiterst complete voeding voor gezonde en kleurrijke planten.

Je kunt Greenroof Organic gebruiken door ongeveer 0,5 ml per liter water toe te voegen. Ook kun je 0,5 tot 1,5% dosering toepassen en dan 1 keer per 10 tot 14 dagen in het groeiseizoen. Minimaal 2,5 liter per hectare. Uiteraard is de dosering afhankelijk van de bodemgesteldheid.

Greenroof Subfeed: duurzame meststof

Een andere vloeibare meststof voor groendaken en containerteelt is Greenroof Subfeed. Deze meststof is de meest duurzame en meest complete vloeibare organisch-minerale NPK-meststof voor dagelijks gebruik op substraten. Bevat sporenelementen en heeft een pH neutrale werking. De meststof bevat gefermenteerde algen, kruiden extracten, bacteriën en chloride vrije minerale componenten.

Je kunt 0,3 ml Greenroof Subfeed per liter aanhouden als dosering bij continu gebruik. Bij eenmaal per 10 tot 14 dagen in het groeiseizoen is 0,5% tot 1,5% aanbevolen. Uiteraard is de dosering afhankelijk van de bodemgesteldheid.

Voor de bemesting van uw beplanting staan we u bij Innogreen graag bij met raad en daad.

Verwante informatie 

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Organische bemesting

Lees meer: organische bemesting

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig meststoffen inkopen bij verschillende leveranciers. Mocht u direct willen bestellen? Dan kunt u op alle mogelijke manieren uw bestelling ook doorgeven aan Inkoopgilde. 

Meststoffen kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op meststoffen

De gemiddelde besparing van leden op meststoffen is: 3%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!