Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Het belang van goede grond

Inkoopgilde partner, Veenbaas Potgrond is specialist in private labels voor potgrond, tuinaarde, bodemverbeteraars en bodembedekkers. Ook produceert en levert het bedrijf diverse eigen merken voor een breed scala aan marktsegmenten. Vanzelfsprekend kan Veenbaas daarom voor de hovenier veel betekenen. Want een goede start begint met een goede grond.

Het belang van de juiste grond 

Wim Veenbaas, directeur van Veenbaas Potgrond, wijst op het belang van een goede start. Niet alleen voor bomen, planten en struiken, maar ook voor de hovenier. "Beukenhagen zijn een goed voorbeeld", begint Veenbaas. "In nieuwbouwwijken, maar ook elders, worden ze steeds vaker als natuurlijke erfafscheiding aangeplant. Na een aantal weken echter blijkt dat dertig tot veertig procent van de nieuwe aanplant niet goed aanslaat. Afgezien van het feit dat een plant stress ondervindt van een verplanting is het wortelstelsel vóór, tijdens en na dat proces kwetsbaar. Een beuk gaat met blote wortels de grond in - de wortelhaartjes zijn zeer teer en gevoelig. Wordt hij dan ook nog eens niet in de juiste grond geplaatst, dan ontstaat het risico op uitval. Bladeren worden bruin en de haag produceert geen nieuw groen. Aanplantgarantie wordt met deze mate van uitval dan een dure aangelegenheid voor de hovenier. Veel duurder dan wanneer hij vanaf het begin investeert in een goede aanplantaarde."

goede grond van groot belang

Zorg voor een rijke voedingsbodem

Beter voor de plant - en uiteindelijk ook voor de portemonnee van de hovenier - is een goede start. Die goede start wordt aan de grond toegevoegd - of dit nu voor een beukenhaag, gras of een andere plant is - in de vorm van een organische meststof: TopStart aanplantaarde. "Grond in nieuwbouw bestaat vaak uit een mengsel van puin, zand en aarde", legt Veenbaas uit. "Geen rijke voedingsbodem voor een plant. Relatief weinig bodemleven en zuurstof maken dat de wortels hun best moeten doen grip, voeding en zuurstof te vinden. Het vooraf toevoegen van Topstart verrijkt de grond en maakt dat de bodem minder snel dichtslaat. TopStart bevat bovendien een wortelactivator voor een snellere hechting in de bodem, geeft een boost aan het bodemleven en zorgt ervoor dat voedingsstoffen geleidelijk worden afgegeven. Met als gevolg: een sterkere plant die een voorsprong heeft in de eerste weken in de volle grond - en daarna." Topstart bevat onder andere Trichoderma Harzianum t22.

"Alles dat wortels heeft, behoeft een goede start", besluit Veenbaas. "En ná de start een goed vervolg. Aanplantaarde met organische meststoffen en wortelstimulator zijn daarbij een voorwaarde. TopStart is voor bijna tachtig procent van de planten bij uitstek geschikt en ook voor de overige twintig procent hebben wij prima grondsoorten in huis!" 

Potgrond inkopen als professional 

Bent u hovenier en bent u opzoek naar potgrond voor proffessioneel gebruik? Inkoopgilde heeft in Veenbaas een geschikte partner gevonden als het gaat om potgrond. Leden van Inkoopgilde profiteren van extra inkoopvoordeel in de webshop van Inkoopgilde. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op. Bent u nog geen lid. Maar wilt u wel profiteren van mooie inkoopdeals? Word lid. 

Artikelen die u misschien leuk vindt...

Verschillend gebruik

bloembollen

Lees meer: verschillend gebruik van bloembollen

Organische bemesting

Lees meer: organische bemesting

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig potgrond inkopen in de webshop van Inkoopgilde. Leden van Inkoopgilde profiteren van een aantrekkelijke inkoopprijs. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u profiteren van dit voordeel? Word lid

Potgrond kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op potgrond

De gemiddelde besparing van leden op potgrond is: 5% 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!