Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Abma & Schreurs

Bij Abma Schreurs Advocaten richten wij ons op (MKB) bedrijven in diverse branches. Dit doen wij vanuit verschillende secties: Onderneming & Arbeid, Huur & Bestuur en Personen & Familierecht.

Onze advocaten die met hoveniersbedrijven samenwerken staan voor u paraat voor het verstrekken van praktisch juridisch advies, zowel wanneer er daadwerkelijk een geschil is, maar ook indien uw ideeën juridisch wilt laten toetsen of afspraken wenst vast te laten leggen. Wij zijn er dus ook om geschillen te voorkomen! Van de 14 advocaten zijn er 2 ook als mediator actief.

De advocaten van Abma Schreurs zijn gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht, huurrecht, bestuursrecht, maar ook het personen- & familierecht. Voor hoveniers zijn eigenlijk al deze rechtsgebieden van belang. Abma Schreurs is er daarom van overtuigd dat zij een meerwaarde kan zijn voor de hoveniers die bij het Inkoopgilde zijn aangesloten.

abma schreursv.l.n.r: Kees Kras en Marije Dekker

Abma Schreurs Advocaten ondersteunt hoveniers

Onze advocaten adviseren u bij het opstellen van uw algemene voorwaarden, van heldere overeenkomsten met andere partijen en verschaffen u juridische begeleiding wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld wordt overgenomen.

Onze advocaten zijn ook actief op het gebied van aansprakelijkheidsrecht. Wanneer bent u als hovenier aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door u of een van uw mensen? Denk hierbij aan schade aan eigendommen van uw klanten door bijvoorbeeld het gebruik van graafmachines of tuingereedschap. Wie kan er worden aangesproken als de door u ingehuurde ZZP'er schade aanricht? Wat als u als ZZP'er niet betaald krijgt, kunt u dan de klant of uw opdrachtgever aanspreken?

Hebt u werknemers in dienst, dan kunnen wij adviseren over de arbeidsovereenkomsten. Ook kunnen wij u begeleiden bij een eventueel ontslag (op staande voet) of een reorganisatie. Verder kunnen onze advocaten u adviseren en ondersteunen bij uw debiteurenbeheer. Hiervoor kunnen wij bijvoorbeeld uw herinneringsbrieven beoordelen en aanscherpen, zodat u rechtsgeldig aanspraak kunt maken op incassokosten en rente.

Door vooraf de overeenkomsten (en algemene voorwaarden) zorgvuldig op te stellen kan een groot aantal problemen en geschillen  bovendien worden voorkomen.

Mocht u een bedrijfspand huren of verhuren, dan kunnen onze huurrecht-advocaten u begeleiden bij onderhoudskwesties, overlast of wanbetalingen. Als het pand bijvoorbeeld gebreken vertoont of er wordt schade aan het pand aangebracht, dan kunnen onze advocaten u adviseren bij het aanspreken van de huurder of verhuurder.

Uw belang staat bij Abma Schreurs Advocaten voorop

Wij proberen altijd uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Dit doen wij door het maken van heldere afspraken. Wij geven eerlijk advies, ook als iets niet haalbaar is. Indien gepast en gewenst, dan wordt door ons altijd eerst gekeken of het treffen van een minnelijke regeling mogelijk is. Soms is dat echter een gepasseerd station of niet passend en is een procedure onvermijdelijk. In dat geval schuwen wij de gang naar de rechter niet, uiteraard altijd in samenspraak met u.

Normaal gesproken brengen wij onze werkzaamheden maandelijks, op basis van een vooraf besproken uurtarief, in rekening, maar het is ook mogelijk dat wij de werkzaamheden op basis van een vaste prijs uitvoeren, die wij van tevoren met u afspreken.

Persoonlijk contact

Bij Abma Schreurs onderhouden onze advocaten graag een persoonlijke band met hun klanten. Reden hiervoor is dat wij een open samenwerking met eigenaren van hoveniersbedrijven als nuttig en waardevol ervaren. U weet tenslotte beter wat er in uw bedrijf gebeurt dan wij. Wij geven u graag het steuntje in de rug dat u nodig heeft als er een bepaalde conflictsituatie binnen uw bedrijf opgelost moet worden.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over een geschil binnen uw onderneming, dan zullen we proberen om u zo snel mogelijk van goed juridisch advies te voorzien. De advocaten zijn via de email en hun mobiele telefoon rechtstreeks te bereiken, zodat op een eenvoudige en efficiënte manier overleg kan worden gevoerd. 

Verwante informatie 

Fraude

fraude hovenier

Lees meer: veel voorkomende fraudezaken

Leveranciers

besparen

Lees meer: overzicht leveranciers

inkoopgilde

Abma Schreurs: leverancier Inkoopgilde

Bij Abma Schreurs ontvangen alle leden van Inkoopgilde 10% korting op het uurtarief. Daarbij vervalt de 6% kantoorkosten die normaal in rekening wordt gebrachtWilt u hier ook van profiteren? Word nu lid

 

Overzicht leveranciers

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!