Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Gabion schanskorven

Een schanskorf in de tuin kan verschillende doelen dienen. Als afscheiding tussen tuinen bijvoorbeeld, maar ook buiten de tuinen kan het vooral als constructie-element dienen. Denk hierbij aan de oeverbescherming van waterwegen, maar ook als geluidswal zou een schanskorf gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan het een decoratief doel dienen. Bijvoorbeeld als gevelbekleding, maar ook als losstaande decoratieve elementen zoals zitbankjes.

Met het oog op duurzaamheid kunnen we wel stellen dat schanskorven erg milieuvriendelijk zijn. Ze zijn volledig en eenvoudig te recyclen en laten derhalve helemaal niets achter. Gabion Schanskorven vindt het een uitdaging om schanskorven met al de voordelen in zoveel mogelijk tuinen te integreren. ‘Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om schanskorven, hier brengen we hoveniers graag van op de hoogte’, aldus Bertus Benjamins van Gabion Schanskorven. 

Steenkorven en schanskorven: de mogelijkheden 

Schanskorven

De reguliere schanskorven zijn trendy en hip. Daarnaast zijn ze robuust en stoer en hebben ze een behoorlijk lange levensduur. De maaswijdte van een schanskorf is 5x5 cm en de draaddikte is zo’n 4 mm. De matten die gebruikt worden voor onze schanskorven zijn van gegalvaniseerd staal en zijn dus minder gevoelig voor roest en krassen.

schanskorven hovenier

Tuinhaarden

Om extra lang te kunnen genieten in de tuin, leveren wij ook tuinhaarden. Hier vallen onder andere blokhaarden, doorkijkhaarden en hoekhaarden onder. Het is in veel gevallen ook mogelijk om dit onder een overkapping te plaatsen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de haard om te bouwen tot barbecue-set en Pizza Casa-set.

tuinhaarden schanskorf

Breukstenen

De vulling van de schanskorf bepaalt een groot deel van het aangezicht. Als het gaat om breukstenen, hebben wij een boel keuze. Naast dat we diverse kleuren aanbieden zoals onder andere Basalt, Grauwacke en Yellow Sun, kunnen we ook in verschillende formaten breukstenen aanbieden.

breukstenen voor in de steenkorf

Watervallen

Voor net dat beetje extra sfeer in de tuin, kan u ervoor kiezen om ook een waterval in de tuin te bouwen. Het straalt rust uit en het kan in de nieuwe schanskorven geïnstalleerd worden. Eventueel is het zelfs mogelijk om LED-verlichting in te bouwen bij de waterval.

waterval steenkorf

Tuindeco

Decoratie gaat verder dan alleen de standaard schanskorven. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken, vuurkorven en brievenbussen. Maar ook bakken die hangen aan schanskorven, welke tevens kunnen worden gebruikt als plantenbak.

decoratie met steenkorven

 

Steenkorven kopen bij Gabion

Schanskorven ook wel steenkorven genoemd, zijn korven (gemaakt van gegalvaniseerd gaas) gevuld met breukstenen. Uiteraard kunnen onze korven ook met ander materiaal worden gevuld. Denk aan glasbrokken, schelpen of hout. Andere benamingen voor schanskorven zijn volgens onze websitebezoekers: grindschutting, stenen schutting, tuinafscheiding gaas met stenen en gaasschutting. Een schanskorf geeft uw tuin een moderne, strakke en sfeervolle uitstraling. Schanskorven zijn robuust, duurzaam, onderhoudsvrij en recyclebaar.

Wij kunnen u garanderen dat onze schanskorven zeker 50 jaar meegaan.

Heeft u vragen of wilt u informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Verwante informatie 

Schanskorven

schans en steenkorven

Lees meer: schans en steenkorven

Verlichting

verlichting schanskorf

Lees meer: Inspiratie en ideeën: tuinverlichting

Beplanting

besparen

Lees meer: besparen op beplanting!

inkoopgilde

Gabion: leverancier Inkoopgilde

Leden van Inkoopgilde profiteren van 5% extra inkoopvoordeel. Dat betekent 5% korting boven op uw hoveniers korting. Dit kan door de producten rechtstreeks bij Gabion te bestellen. Wilt u hier ook van profiteren? Word nu lid!

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht. Klik rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!