Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Greenchoice

Het is nog maar vijftien jaar geleden dat iedereen voor stroom en gas automatisch vastzat aan één energieleverancier. Er viel niets te kiezen. Toen dit in 2001 veranderde, in eerste instantie alleen voor groene stroom, was daar meteen Greenchoice. In de jaren die volgden, groeide de organisatie met de steun en het vertrouwen van klanten en partners uit tot een duurzame speler van formaat! Met inmiddels meer dan 250 medewerkers wordt vanuit Rotterdam elke dag gewerkt aan een ambitie: een schonere wereld door klanten evenveel duurzame energie op te laten wekken als dat ze gebruiken.

Eigen stroom opwekken

In 2002 kreeg de eerste Greenchoiceklant zonnepanelen, wat smaakte naar meer. Greenchoice begon klanten te helpen met het zelf opwekken van groene stroom uit duurzame zon- en windprojecten. Inmiddels heeft Greenchoice van alle energieleveranciers de meeste klanten die zelf hun eigen stroom opwekken met zonnepanelen! Het zijn er nu al bijna 50.000 en dat aantal groeit hard. De energieleverancier ondersteunt ook al ruim vijftig lokale energiecoöperaties.

'Bos gecompenseerd gas' zorgt voor groener Nederland

In 2008 werd voor het eerst gas geleverd aan klanten. Geen gewoon gas natuurlijk, maar ‘bosgecompenseerd gas’. Dat noemt Greenchoice zo omdat ze de CO2-uitstoot van het gasverbruik van hun ruim 400.000 klanten compenseren met het beschermen en het aanplanten van bossen. Dat doen ze in grootschalige bosbeschermingsprojecten in bijvoorbeeld Zimbabwe, Uganda, Indonesië en Peru. Sinds 2017 investeert de organisatie ook in projecten van Nederlandse natuurorganisaties met als doel Nederlands bos te beschermen en de biodiversiteit in ons land te verrijken. Zo maken ze Nederland ook letterlijk groener.

Nederland kiest voor groen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken was de eerste zakelijke klant van Greenchoice. Daarna volgden er nog veel meer en inmiddels staat de teller op ruim 27.000 zakelijke klanten. Daar valt onder andere een kwart van de Nederlandse gemeenten onder. Maar ook Landal GreenParks, L’Oréal en de Euromast gaan voor groen.

Tussen de N15 en het Hartelkanaal in Rotterdam staat het windmolenpark van Greenchoice. Acht windmolens draaien er sinds 2015 op volle kracht. Samen wekken de molens per jaar genoeg groene stroom op voor 18.000 huishoudens. En in hetzelfde jaar lanceerde Greenchoice zijn nieuwe app. Met de energieservice BOKS in deze app krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik en tips om slimmer om te gaan met energie. Zo wordt het besparen van energie gemakkelijk én leuk!

In 2016 bereikte Greenchoice een groene mijlpaal. Alle klanten ontvingen vanaf dat jaar thuis uitsluitend stroom uit Nederland. Stapje voor stapje werkt de organisatie hier ook voor zakelijke klanten aan. In 2020, maar liefst nog eerder, komt álle groene stroom van Greenchoice uit Nederland. 

Verwante informatie 

Energie

Lees meer: energie voor hoveniers

Overstappen

Lees meer: overstappen van energieleverancier

Leveranciers

besparen

Lees meer: overzicht leveranciers

inkoopgilde

Greenchoice: leverancier Inkoopgilde

Bij Greenchoice ontvangen alle leden van Inkoopgilde fikse korting op hun energie en gastarieven Wilt u hier ook van profiteren? Word nu lid.

contact-inkoopgilde

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!