Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Dimbare tuinverlichting

 

Dimbare verlichting op 230 Volt is al jaren gemeengoed. Met de ontwikkeling van nieuwe vormen van verlichting in de vorm van 12 Volt lampen, behoorde het dimmen van licht tot voor kort echter niet tot de mogelijkheden. Ontwikkelafdelingen zijn al jaren naarstig op zoek naar een oplossing. De mensen van Techmar hebben het gevonden en bieden als eerste ter wereld dimbare 12 Volt verlichting aan binnen de Lightpro-collectie.

"Een range van 12 naar 9 Volt is maar klein", legt Gert Nijland van Techmar uit. "Zo klein, dat als je er een dimmer tussen zou zetten, deze functioneert als een aan/uit knop. Je raakt hem even aan en je zit al bij de 9 Volt. En dan gaat het licht gewoon uit." Om de stroom te reguleren tussen 12 en 9 Volt moesten we geheel nieuwe drivers ontwikkelen die dit aankunnen.

dimbare tuinverlichting

 

Geheel naar het zin maken

De productiemarkt is al jaren bezig een dimmer te ontwikkelen voor 12 Volt verlichting, weet Nijland. "Vanuit de markt is daar vraag naar. Stel, je wilt een boom in de tuin mooi uitlichten. De hovenier zet er een lamp op, stelt hem goed bij en klaar is het. Maar na een tijdje komt de consument met de vraag of het licht niet wat minder fel kan. Dat past beter bij het seizoen, beter bij de stemming van de klant, beter bij de sfeer van de tuin. De hovenier zal dan de lamp vervangen voor een exemplaar met een lager wattage voor een zachter licht. Maar na een tijdje belt de klant weer. Of het niet toch wat feller kan. Omdat een hovenier niet bezig kan blijven met het vervangen van lampen, is de vraag naar dimbaar licht daarom groot."

Tot nu toe was het echter niemand gelukt. "Tot we een 'eureka!' van de Reseach and Development afdeling hoorden. Het harde werk, uitzoeken, plannen ontwerpen en weer verwerpen, testen en berekenen wierpen eindelijk hun vruchten af. Met als resultaat een lijn dimbaar 12 Volt licht. In de stijl van alle Lightpro producten eenvoudig te bedienen en kwalitatief hoogwaardig. Die dag ging bij ons de vlag uit."

Unieke prestatie

Techmar is daarmee de enige producent van dimbare 12 Volt verlichting. "Ter wereld", voegt Nijland toe. "Dit is dus met recht een wereldinnovatie. De primeur was tijdens de presentatie van de eerste vijf producten op de Groene Sector Vakbeurs in januari van dit jaar in Hardenberg. De enthousiaste reacties waren al motivatie genoeg om snel door te gaan met het ontwikkelen van de rest van de lijn dimbaar 12 Volt licht. Daarnaast zijn we continue bezig met het kwalitatief verbeteren van al onze producten. De nieuwe collectie is dus weer een 'level up' in de ontwikkeling van Lightpro." 

Techmar staat bekend als ontwikkelaar en producent van hoogwaardige 12 Volt buitenverlichting. Innovatie is een continue drijfveer en meerdere Techmar-producten hebben prijzen in de wacht gesleept tijdens vakbeurzen in de groene sector. Met vestigingen in Hengelo en Hong Kong en OEM productie in China, wordt geleverd in meer dan veertig landen.

Verwante informatie

Lightpro brochure

Download: Lightpro brochure 

Aanleg

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Recensies

recensies, reviews lightpro

Lees meer: aanbevelingen Lightpro

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig 12 volt tuinverlichting bij Inkoopgilde. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan snel en eenvoudig in onze webshop!

Tuinverlichting kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op 12 volt tuinverlichting

De gemiddelde besparing van leden op verlichting is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!