Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Kan een lichtsensor van tuinverlichting worden verlengd?

De lichtsensor is een essentieel onderdeel van de verlichting in de tuin. Het maakt het verschil tussen een handmatige en automatische bediening, waardoor u niet aldoor eraan hoeft te denken de tuinverlichting in- en uit te schakelen. Het is belangrijk dat dit onderdeel goed kan functioneren. Om te functioneren moet de sensor uiteraard naar behoren werken. Daarnaast moet de sensor ook de mogelijkheid hebben om licht en/of donker juist te kunnen registreren. En daar zou u zomaar op kunnen vastlopen op het moment dat u de tuinverlichting wilt aansluiten. Bijvoorbeeld doordat de lichtsensor een te korte kabel heeft.

Hoe lang is de kabel van de lichtsensor?

Wanneer er een lichtsensor aanwezig is, wordt deze samen met de transformator geleverd. De transformator heeft drie ingangen. Eén voor de voeding zodat deze kan worden aangesloten op het lichtnet. Eén waar de 12V kabel in wordt gestopt, zodat er armaturen aan kunnen worden bevestigd. En een ingang voor de lichtsensor.

De lichtsensor is voorzien van een kabel met een bepaalde lengte, bij Lightpro is de lengte van de sensorkabel 2 meter lang. De bedoeling is uiteraard dat de sensor goed kan waarnemen of het al donker/licht genoeg is om de lampen in of uit te schakelen.

Hoe kan de kabel van de lichtsensor worden verlengd?

Wanneer het door de lengte van de kabel van de lichtsensor onmogelijk is om goed waar te nemen of het licht of donker is, is het verstandig deze te verlengen. Een onvolledige waarneming van de lichtsensor kan ertoe leiden dat de tuinverlichting niet naar wens werkt doordat deze niet op de juiste momenten aan en uit gaat. Het verlengen van de kabel is vrij eenvoudig. Zoals er verlengsnoeren bestaan op allerlei andere gebieden, bestaan ze ook op dit gebied. De kabel kan dus simpelweg verlengd worden met een verlengsnoer. Afhankelijk van de afstand die je moet afleggen is het goed om te kijken hoe lang het verlengsnoer is.

Wanneer je de kabel niet wil/kan verlengen, kun je er ook voor kiezen om de transformator te verhangen. Dit kan gevolgen hebben voor het lichtplan dat er op dat moment al ligt. Wanneer je nog moet beginnen met het maken van het lichtplan is dit ook een serieus te overwegen optie.

Verwante informatie

Lightpro brochure

Download: Lightpro brochure 

Aanleg

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Recensies

recensies, reviews lightpro

Lees meer: aanbevelingen Lightpro

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig 12 volt tuinverlichting bij Inkoopgilde. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan snel en eenvoudig in onze webshop!

Tuinverlichting kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op 12 volt tuinverlichting

De gemiddelde besparing van leden op verlichting is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!