Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Monteren lichtsensor

Bij de installatie van tuinverlichting komen een boel zaken kijken. Denk aan de installatie van een transformator. Maar ook aan het aanleggen van de kabel en bijbehorende armaturen. Een meter naar voren of naar achteren, een langere kabel of misschien juist een kortere kabel. Er is zoveel mogelijk. Dat ligt in het geval van een lichtsensor wat minder ingewikkeld. Er is immers maar één manier dit aan te sluiten. Dat maakt het minder complex, maar zeker niet minder essentieel.

Waar bestaat de lichtsensor uit?

Voordat de lichtsensor de transformator bereikt gaat deze door twee kabels heen. De eerste 12V kabel gaat de transformator in. Hier zit een uiteinde aan, waar de twee meter lange kabel met lichtsensor aan kan worden gekoppeld.

Het loskoppelen van de kabel met lichtsensor heeft als voornaamste functie dat er bij een tekort aan meters een verlengstuk tussen kan worden geplaatst. Bovendien is het mogelijk om de kabel, na deze te hebben losgekoppeld, bijvoorbeeld te begeleiden door een gat in de muur.

Tot slot is er een clip aanwezig waar je de lichtsensor aan kan bevestigen. Deze clip zit op zijn beurt weer bevestigd aan een paal, muur, wand of iets dergelijks.

Hoe functioneert de lichtsensor het best?

De plaatsing van de transformator is leidend voor de installatie. Maar als het aankomt op plaatsing is het juist weer bijzonder flexibel. Zowel voor de verlichting als voor de lichtsensor is het immers mogelijk om de kabel te verlengen indien nodig.

Zo kun je uiteraard de verlichting (ver)plaatsen zoveel je wilt. Maar ook de lichtsensor kan op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd. Dit is essentieel om het systeem zijn werk goed te laten doen.

Het is dan ook belangrijk dat de lichtsensor niet beïnvloed wordt door bijvoorbeeld straatverlichting, koplampen van auto’s of uiteraard de eigen tuinverlichting. Om de sensor optimaal te laten functioneren is het dus van belang dat alleen dag- en nacht bepaalt of de lampen wel of niet branden. Om hier zeker van te zijn adviseren wij dan ook om de lichtsensor verticaal te monteren, zo wordt het licht van bovenaf geregistreerd mits aanwezig.

Verwante informatie

Transformator instellen

lightpro transformator

Lees meer: instellen van een transformator

Aanleg

Lees meer: hoe leg ik Lightpro aan?

Recensies

recensies, reviews lightpro

Lees meer: aanbevelingen Lightpro

inkoopgilde


Lightpro Deco 2

lightpro deco 2

Bekijk: Lightpro Deco 2


Lightpro Quartz

lightpro quartz

Bekijk: Lightpro Quartz


Lightpro 12 volt kabel (50 meter)

lightpro

Bekijk: Lightpro 12 volt kabel (50m)

 

 

 

inkoopgilde

Als Inkoopgilde lid kunt u voordelig 12 volt tuinverlichting bij Inkoopgilde. Bent u opzoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan snel en eenvoudig in onze webshop!

Tuinverlichting kopen als professional in:

 • Groningen
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland

Besparen op 12 volt tuinverlichting

De gemiddelde besparing van leden op verlichting is: 5%

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chat bericht. Zie rechtsonder.

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!