Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

KING Root Barrier

Het kan een doorn in het oog zijn. Voor u als hovenier, maar ook voor uw klant die graag een strak gazon en een strak stukje straat in de tuin ziet liggen. Wortels die het gazon of het straatje wat u heeft aangelegd in de verdrukking brengen. Met als gevolg dat de bestrating en het gazon hieronder te lijden heeft. Zelfs asfalt kan, als het maar lang genoeg duurt gaan scheuren en omhoog gaan staan.

Bij KING RootBarrier BV hebben we ons gespecialiseerd in oplossingen tegen onkruid, wortelopdruk en de wering van bepaalde diersoorten. Daarnaast zijn we ook bezig met grondstabilisatie en bewatering, wat voor een groot deel bijdraagt aan de kwaliteit van de klus die u aflevert.
Een middel dat we bijvoorbeeld inzetten zijn nonwonven worteldoeken, welke in de grond kunnen worden verwerkt. Niet te verwarren met geweven doeken zoals bandjesweefsel, hier groeien wortels doorgaans vrij gemakkelijk doorheen.

Duurzame oplossingen voor professionals

Voor de oplossingen die wij bieden geldt dat deze een duurzaam karakter hebben. Zowel op het gebied van onkruidbestrijding als het beheren van wortelopdruk dragen wij duurzame oplossingen voor, maar ook de specifieke aanpak die past bij de Japanse Duizendknoop is duurzaam.
Onze aanpak met betrekking tot onkruid is bijvoorbeled afhankelijk van de mate waarin het onkruid aanwezig is. Hebben we het bijvoorbeeld over hardnekkig onkruid zoals paardenbloem en heermoes of over onkruid met een gigantische groeikracht zoals berenklauw en de Japanse duizendknoop? We kunnen op productniveau bepalen wat het best past bij de bestrijding hiervan.

Ook zijn er biologische oplossingen beschikbaar zoals biologisch afbreekbare doeken of doene voor erosiebestrijding op taluds.

Wortelwering en wortelgeleiding

In het geval van bomen willen we natuurlijk dat de wortels zich zo goed mogelijk in de grond vast grijpen. Het liefst zo dat ze geen last veroorzaken voor de omgeving, denk hierbij aan fietspaden die omhoog worden gedrukt.
Het is belangrijk het verschil tussen wortelwering en wortelgeleiding in de benadering van het probleem helder voor ogen te hebben.

 

Om voor iedere klus het juiste materiaal te kunnen adviseren, is het goed om eerst te kijken wat het doel van de klus is. Een aantal op een rij:

-       Onkruidwering

-       Wortelgeleiding

-       Wortelwering

-       Bewatering

-       Padden- en mollenwering

-       Biologisch onkruiddoek

 

Onkruidwering

Hiervoor hebben we verschillende soorten doek zoals DuPont Plantex Pro, maar ook DuPont Plantex Gold en DuPont Plantex Platinium (afbeelding). Dit doek heeft zijn effectiviteit bewezen in een groot aantal veldtesten, waarin het een goed antwoord bleek op berenklauw, kweekgras, heermoes en de Japanse duizendknoop.

-       Bestand tegen scheuren en rafelen, dus makkelijk te installeren

-       Minimaal onderhoud

-       Goede doorlaatbaarheid water, lucht en voedingsstoffen

Root Barrier Du Pont Plantex Platinium

Wortelgeleiding

Wortels zijn niet altijd vervelend natuurlijk, maar soms moeten ze wel een handje geholpen worden. Denk bijvoorbeeld aan de groeirichting. Verschillende producten maken dit mogelijk, zoals onze RootPanels, maar ook de RollRib (afbeelding) die op vele manieren kan worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan straatwerk dat beschermd moet worden, maar ook jonge bomen die zo de ruimte krijgen een stevig wortelgestel te ontwikkelen.

-       Verkrijgbaar in verschillende lengtes

-       Stevige installatie, wordt dankzij grondankers niet omhoog gedrukt

-       Op vele manieren toe te passen

Root Barrier Rollrib 

Wortelwering

Om de schade die wortels aanrichten te voorkomen, moeten ze simpelweg niet de gelegenheid krijgen om zich rondom leidingen en kabels te nestelen. Of onder asfalt, drainagesystemen en bestrating waar het ook schade kan aanrichten. Met onze RootBarrier 420 UV worden de wortels letterlijk buitenspel gezet en zal het geen verdere schade aanrichten aan andere zaken.

-       Tweezijdig gecoat, zodat wortels niet kunnen hechten

-       5 jaar lang UV-bestendig

-       Lichtgewicht

-       Waterdicht en resistent tegen bacteriën

Root Barrier 420 UV

Bewatering

Een goed begin is het halve werk. Om ervoor te zorgen dat beplanting ook de gelegenheid krijgt om goed te groeien, moet er natuurlijk voldoende water worden gegeven. Met behulp van onze gietranden kunt u de bewatering van de beplanting effectiever inrichten, zodat er weinig water wordt verspild. Voorbeeld hiervan is onze RootBarrier Gietrand HDPE.

-       Volledig recyclebaar en dus duurzaam

-       Geen chemische stoffen gebruikt

-       Gemaakt van stevig materiaal

Root Barrier Gietrand 

Padden- en mollenwering

Ongedierte kan de tuin een heel ander aangezicht geven. En soms moet het tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

In het geval van mollen kunnen we vaak spreken van overlast, hiervoor hebben we de RootBarrier Mollenbarrière 400 (afbeelding). Deze oplossing is diervriendelijk, de mollen kunnen simpelweg elders een plekje zoeken om te graven. Het is waterdoorlaatbaar, flexibel en licht waardoor de installatie vrij eenvoudig is. 

Root Barrier Maulwurfsperre 400

Padden daarentegen bevinden zich boven de grond en zullen op een andere manier moeten worden tegengehouden. Hiervoor hebben we het RootBarrier Paddenscherm ontwikkeld. Dit weerhoudt padden ervan om plekken te komen waar ze niet horen (afbeelding). Dit scherm weerhoudt niet alleen padden, maar ook andere amfibieën. Denk bijvoorbeeld aan salamanders en kikkers. Dit komt doordat het oppervlak glad is, de dieren hebben geen grip. Daarnaast is de installatie van het paddenscherm eenvoudig.

Root Barrier Paddenscherm HDPE

Biologisch onkruiddoek

Als u het liefst op een biologische manier te werkt gaat, is er ook een biologisch onkruiddoek, RootBarrier BioCovers. Dit doek gaat mee in de roep om meer duurzaamheid en zorgt voor een goede opstart van de beplanting. De eerste 3 tot 5 jaar zal de beplanting geen last ondervinden van onkruid, waardoor het tot volle bloei kan komen.

-       Doek bestaat uit plantaardig materiaal en lost op in 3 tot 5 jaar

-       Geen onderhoud nodig

-       Afdekken is niet nodig, UV-stabiel

Root Barrier BioCovers 

Bij KING Root Barrier vinden we het belangrijk om een mooie tuin ook mooi te houden. We geloven erin dat onze producten hieraan kunnen bijdragen. Een degelijke bodem is de basis voor iedere tuin. We werken eraan om dit iedere dag te verbeteren.

KING Root Barrier: leverancier Inkoopgilde

Bij KING Root Barrier ontvangt u als hoveniersbedrijf extra korting. Wilt u ook profiteren van extra korting? Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens