Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

EINDELIJK REGEN: gelijk de tuin in?

De langdurende droogte is voorbij. Vandaag (9 augustus) trekt er forse regenbui over Nederland. Betekent dit dat u als tuinliefhebber gelijk uw tuinklusjes kunt afronden zoals u dat normaal doet? Het antwoord is nee, wij noteren een paar tips:

Tip 1: laat de tuin zijn gang gaan

Begin niet direct met snoeien! Laat de natuur eerst zijn gang gaan en wacht tot het weer uitloopt. Alles wat kapot is gegaan kunt u in een later stadium weer snoeien.

Tip 2: maai niet te kort

Allereerst is het raadzaam om niet te vroeg te beginnen met maaien. Ook hierin geldt: laat eerst de natuur zijn gang gaan. Als u begint met grasmaaien, maai het gras dan niet te kort. Sterker: maai het zo hoog mogelijk dan gunt u het gazon de tijd om te herstellen!

Tip 3: stop met bemesten

Stop met bemesten. Het is nog steeds te droog voor bemesten. Het mest wat u nu gooit verbrand alleen maar en brengt zouten terug in de bodem! Geef uw tuin de tijd om te herstellen.

Tip 4: blijf water geven

Een logische tip. Blijf uw tuin voorzien van de juiste hoeveelheid water. 

Tip 5: voorkomen is beter dan genezen

Men voorspelt vaker droge periodes zoals deze. Door in het voorjaar regenwater op te vangen, kunt u in de zomer uw planten en gazon voorzien van de nodige hoeveelheid regenwater.  

 

Deel dit bericht op uw social media account!  

Verwante informatie 

Besparingskansen

Lees meer: besparingskansen voor hoveniers

Subsidies 

Lees meer: subsidies voor hoveniers

Miscalculatie

Lees meer: hoe voorkom ik miscalculatie?

inkoopgilde

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

 

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger!