Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Gemeente Leeuwarden verstrekt subsidies voor groene tuinen

Ontstenen en vergroenen, dat zijn de kernwoorden die aangehaald worden in het initiatiefvoorstel ‘Groene Stad en dorpen’ van de gemeenteraad. De gemeente Leeuwarden wil meer groen in tuinen zien en voegt het woord bij de daad door subsidies hiervoor te verstrekken. Afhankelijk per situatie kan dit oplopen tot zo’n €300,-.

De nieuwe regeling die is vastgesteld, heeft als aanleiding het initiatiefvoorstel ‘Groene Stad en dorpen’ en geldt van 2018 tot en met 2020. De doelstelling is om circa 150 tuinen te ontstenen en te vergroenen. Hiermee wordt uiteraard bedoeld dat er meer gras in tuinen moet liggen dan tegels en dat er meer planten kunnen worden aangebracht. Maar ook groene wanden en groene daken die niet in aanmerking komen voor andere subsidies kunnen hiermee bekostigd worden.

Aanmelden kan via het registratieformulier op onderstaande website 

subsidies voor hoveniers

 

Waarom is vergroenen belangrijk?

Het vergroenen van Leeuwarden gebeurt natuurlijk niet voor niets. Groen kent een aantal voordelen die tegenwoordig zeker in grote steden zwaar kunnen wegen:

  • Gezondheid. Groen zorgt voor zuurstof, helemaal in dicht bebouwde gebieden. Zeker als het ook nog eens dichtbevolkt is en er weinig ruimte wordt gemaakt voor groen.
  • Vocht blijft op peil. Vooral in natte perioden is dit een groot voordeel. Regenwater wordt opgevangen met groen, zodat het niet kunstmatig hoeft te worden weggesluisd/opgevangen. Bovendien geeft het in warme en vaak droge periodes verkoeling, helemaal ten opzichte van bebouwing.
  • Biodiversiteit. De bloemetjes en de bijtjes worden blij van groen in de omgeving. De biodiversiteit zal een verrijking kennen met iedere stukje groen dat er extra wordt aangelegd.

In de huidige situatie is ongeveer de helft van al het groen in de gemeente Leeuwarden afkomstig uit particuliere tuinen. Maar deze tuinen verstenen in een behoorlijk hoog tempo, met alle gevolgen van dien.

Met de subsidieregeling wil de gemeente Leeuwarden hier een tegenbeweging veroorzaken om zo weer meer groen te verkrijgen in de gemeente.

Verwante informatie 

Besparingskansen

Lees meer: besparingskansen voor hoveniers

Subsidies 

Lees meer: subsidies voor hoveniers

Miscalculatie

Lees meer: hoe voorkom ik miscalculatie?

inkoopgilde

Financieel voordeel, kennis en advies.

Inkoopgilde is meer dan alleen korting en financieel voordeel. Door de kennis van onze leveranciers te bundelen, voorzien wij hoveniers van kennis en advies. Voor leden van Inkoopgilde hebben wij het servicedesk ontwikkelt. Zodra u zich heeft aangemeld kunt u gebruik maken van extra faciliteiten. Dit werkt als volgt:

  • U neemt contact op met Inkoopgilde en u legt uw vraagstuk voor. Soms kunnen we u direct adviseren rond het vraagstuk en wanneer er geen adviseurs ingeschakeld hoeven te worden, zijn hieraan geen kosten verbonden
  • Wij inventariseren uw vraag en leggen deze voor aan de adviseurs van Inkoopgilde: belangrijk is dat u meteen die adviseur treft die over de juiste expertise beschikt
  • De eerste twee adviesuren zijn gratis, daarna brengen wij u exact in kaart wat de kosten zijn voor de extra dienstverlening.

Meer over bedrijfsadvies 

Chatbericht

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een chatbericht bericht. Zie rechtsonder in uw beeldscherm.
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger! 

 

dinsdag 17 april 2018