Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Hoe vaak hebben hoveniers verzuim door een arbeidsongeval?

 

Welke beroepsgroep heeft het vaakst een arbeidsongeval? Vandaag kwam het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) met de uitslag. De uitslag is voortgekomen uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2015, die door CBS en TNO werd uitgevoerd.

Metaalarbeiders en machinemonteurs is de beroepsgroep met de meeste bedrijfsongevallen, 5,1 procent van deze groep werknemers hebben tenminste één dag verzuim door arbeidsongevallen. Als nummer twee kwamen de bouwarbeiders uit de bus met 4,8 procent.

Tuinders, akkerbouwers en veetelers komen in de uitslagen weer met 3,1 procent net onder de groep bestuurders voertuigen en bedieners mobiele machines (3,2 procent).

 

 

 

 

Medewerkers die elkaar aanspreken op onveilige werksituatie

81% attendeert elkaar op onveilige werksituaties

Uit onderzoek is gebleken dat 81% procent van de tuinders/hoveniers elkaar aanspreekt op onveilig werken. Een hoog gemiddelde, alleen de beroepsgroepen elektriciens en elektronicamonteurs (88,7), bouwarbeiders (83,5) en metaalarbeiders (81,7) spreken elkaar meer aan op niet veilige werksituaties.

In negen van de tien beroepsgroepen waar de meeste arbeidsongevallen met verzuim zich voordoen, werken meer mannen dan vrouwen. Dit kan te maken hebben met het niet zorgvuldig te werk gaan van de man. Echter zijn er 6 op de 100 mannelijke werknemers die regelmatig gevaarlijk werk doen, tegenover 2 op de 100 vrouwen.

Bron: CBS

 

 

Risico inventarisatie voor hoveniersbedrijven!

Wilt u uw als hoveniersbedrijf uw risico flink inperken? Volg dan onze workshop risico inventarisatie voor hoveniers. Hier spreekt Matthijs de Jong van HovenierVerzekerd over de risico’s die u als hoveniersbedrijf loopt. De workshop is gratis bij te wonen.

 Verwante informatie

dinsdag 19 juli 2016