Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Lancering eerste groene vogeldak in Nederland

De toenemende verstedelijking binnen Nederland heeft een negatief effect op de leefomgeving van vogels. Door meer groen toe te passen zorgen we ervoor dat steden leefbaar blijven voor stadsvogels. Zo bieden platte daken bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro heeft Sempergreen het groene vogeldak ontwikkeld, wat op dinsdag 5 september is onthuld op het kantoorgebouw van de ING in Amsterdam. Met de introductie van dit allereerste groendak voor vogels wordt een belangrijke stap in de goede richting gezet.

Primeur voor ING

Tijdens een feestelijke lancering op dinsdag 5 september is het allereerste project met het groene vogeldak onthuld op het dak van het kantoorgebouw ‘Acanthus’ van ING in Amsterdam, in het bijzijn van Sempergreen, Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ING en de bank heeft ambitieuze doelstellingen geformuleerd om de impact op het milieu te beperken. De installatie van dit groene vogeldak sluit hier goed bij aan.

Voedsel, nestgelegenheid en een veilig toevluchtsoord

Het groene vogeldak is een groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes. Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

Dubbel voordeel voor de vogels

Vogels gelden als belangrijke graadmeter voor de leefkwaliteit van een stad. Vogelbescherming Nederland werkt dan ook hard aan een beter leefbare stad voor vogels. Donaties zijn hierbij onmisbaar. Sempergreen steunt het werk van Vogelbescherming Nederland door 1 euro per verkochte vierkante meter vogeldak aan hen te doneren. Dubbel voordeel voor de vogels dus! Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat het welzijn van vogels in de stad gewaarborgd blijft.

Verwante informatie 

Energiebesparing

Lees meer: energiebesparing door groendaken

Groendak aanleggen

Lees meer: hoe leg ik een groendak aan?

inkoopgilde

Meer over Sempergreen

Sempergreen is wereldwijd de grootste ontwikkelaar en leverancier van vegetatiematten voor groene daken, voorbegroeide panelen voor groene gevels en kant-en-klare bodembedekkers. Jarenlange ervaring, prachtige projecten en eigen kwekerijen in Nederland, Spanje, Polen, Colombia, Amerika en China staan garant voor het allerbeste projectresultaat. Sempergreen staat voor ervaring, kwaliteit, eerlijk advies, perfecte begeleiding en een prima prijs. Het team van Sempergreen, dat ruim honderd medewerkers telt, werkt voortdurend aan de kwaliteit van haar duurzame producten.

Groendaken kopen als professional in:

 • Groningen 
 • Friesland
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Flevoland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
 • Limburg
 • Gelderland 

Besparen op groendaken

De gemiddelde besparing van leden op groendaken is: 5% 

 

Meer over Sempergreen


   


contact inkoopgilde

WhatsApp - 06-51162208

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een WhatsApp bericht. Ons nummer hiervoor is: 06-51162208
 

Facebook messenger

Suggesties, vragen of advies? Stuur ons gerust een bericht via Facebook Messenger! 

dinsdag 12 september 2017