Groot assortiment Persoonlijk advies Exclusief voor hoveniers Voor leden en niet leden 0528 - 344 729

Nationale wedstrijd tuinaanleg 2016

Hoe kun je het beste het groene vak promoten bij jonge mensen? Branchevereniging VHG organiseert hiervoor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.

Waarom een wedstrijd tuinaanleg?

Nationale wedstrijd tuinaaleg

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg kunnen jonge vakmensen hun talenten laten zien en daarnaast wordt het groene vak met al zijn creatieve aspecten getoond. In een gezellige en ongedwongen sfeer werken de scholieren hard om de wedstrijd te winnen.

Activiteiten tijdens de wedstrijd

Wedstrijd tuinaanleg VHG

Ze leggen tuinen aan waarbij ze te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Zaken zoals het uitzetten van maten en peilen of het bewerken en aanbrengen van natuursteen en/of beton voor trappen, muren en verhardingen. Of het bewerken en aanbrengen van hout en houttechnieken. Daarnaast wordt beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarigen. De leerlingen moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Begin 2016 vindt de volgende Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Wie durft zich te meten met andere keien in ons hoveniersvak en wordt straks Nederlands Kampioen? De wedstrijd biedt studenten een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor de school en de potentiële leerlingen. De afgelopen jaren heeft de organisatie veel media-aandacht gegenereerd rond de wedstrijd. Goed voor het vak én het onderwijsveld!

Meer informatie over de wedstrijd?

Tuinaanleg

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, AOC-Raad, Skills Netherlands en het Ministerie van Economische Zaken maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. Info en deelname: bekijk de website van VHG.

 

Verwante artikelen

 

zondag 03 januari 2016